Hallgasd meg most egy hétig ingyen a Cimbaliband és Danics Dóra Fonogram díjas lemezét: IRAM

Elnyerte a Fonogram Magyar Zenei Díjat szórakoztatózene kategóriában a Cimbaliband és Danics Dóra IRAM (Fonó, 2019) című lemeze

A Cimbaliband 11. lemeze a Fonó gondozásában jelent meg Iram címmel. A Cimbaliband és Danics Dóra lemezének különlegessége, hogy Unger Balázs cimbalmos népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szövegeket megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot. Az X-Faktor zenei vetélkedő első női győztesének (2013), Danics Dórának csodálatos énekhangját már a Cimbaliband előző kettő, Balkán Projekt és Recycle című albumain is hallhattuk, de a Cimbalibanddel és Unger Balázs cimbalmossal – akit a zenei kritika csak a cimbalom Chuck Berry-jeként emleget - valódi alkotótársakká az IRAM című albummal váltak. Az autentikus magyar népzenét és a balkán dallamvilágát múzsaként hívva belsőséges világba kalauzolja el a két szerző és a zenekar a hallgatóságot. A lemez bekerült a Lángoló Gitárok 2019-es hazai világzenei Top 11 válogatásába és méltatta a kritika. A lemez megtalálható a Fonó webboltjában. Az album most egy hétig, április 15-én 12.00-től április 22-én 12.00-ig ingyen hallgatható ezen a linken.

IRAM – „Körülöttünk az élet felgyorsult, egyre nehezebb lépést tartani a száguldó hétköznapokkal és a pillanat megélése az egyik legnagyobb kihívás! Az életet élvezni és örülni a legemlékezetesebb élményeknek, tudatos erőfeszítéseket igényel. Szinte meg kell tanulni lelassulni és élvezni a jelen pillanatot. Időt kell hagyni elménknek, testünknek-lelkünknek feldolgozni a minket ért temérdek külső impulzust. Hisszük, hogy ehhez az állapothoz az egyik járható út a muzsikán keresztül vezet. Harmadik éve dolgozunk közösen Magyarország egyik legsokoldalúbb énekesnőjével, Danics Dórával. Az eltelt többszáz közös fellépés, koncert alkalmával létrejött egy különleges, egyedi hangzásvilág, egy kincsekkel teli mikrokozmosz, melyet ezen a korongon szeretnénk a hallgatósággal megosztani. Az általam komponált cimbalmos és zenekari dallamokat, melyekre nagy hatással volt az autentikus magyar népzene és a balkáni népek melódiái, Danics Dóra töltötte meg lélekkel és tette teljessé saját verseivel, énekhangjával. Közös világunk és az IRAM lemez megszületésében, hatalmas érdeme van a Cimbaliband összes zenekari tagjának, és hangtechnikusának, akik hozzátették áldozatos és fáradhatatlan munkájukat! Kedves Hallgató! Nem szeretném tovább húzni az időt, nyomd meg a PLAY-gombot, és lépj be a mi kis világunkba, ragadjon magával az IRAM!” (Unger Balázs)

Linkek: spotify, apple, koncertfelvétel, egy bemutatkozó anyag, és egy szám.