38. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás

A 38. Magyar Sajtófotó Kiállítást a Capa Központ a programjából nem törölte, csak bizonytalan időre elhalasztotta.

Az év második felében, ahogy a járványügyi körülmények engedik, bemutatják a tárlatot, amelynek megnyitóján, ünnepélyes keretek között adják át minden díjazottnak az elismerést.

„A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat kiírója, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya április 16-án, délelőtt 11 órakor a pályázat portálján és a Capa Központ honlapján nyilvánosságra hozza a pályázat két nagydíjának nyertesét, bemutatja munkáikat és a velük készített videóbeszélgetést. Bemutatjuk a Molnár István-díj nyertesének az anyagát is.

Április 23-án, délelőtt 11 órakor a Capa Központ – online felületein – bejelenti a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának szakmai partnerségével alapított Fotóriporteri Életműdíj 2020 kitüntetettjét, s a hírt a www.sajto-foto.hu oldalon is közzétesszük.

Köszönet illeti a Capa Központ döntését, hogy továbbra is jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Sajtófotó Kiállítás bemutatásához és Az év fotói évkönyv megjelentetéséhez. Az év fotói évkönyv elkészült, de a kényszerűen csökkentett nyomdai kapacitás és a könyvesboltok zárva tartása miatt, később kerül forgalomba.

Köszönjük szponzoraink bizalmát, hálásak vagyunk, hogy kitartanak mellettünk. Ők támogatják a pályázat és a kiállítás megsegítésével a magyar fotóriporterek munkáját: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Cewe Magyarország Kft., Canon Magyarország, Egis Gyógyszergyár Zrt., Fujifilm Hungary, Hunguest Hotels Zrt., HVG, Michael Gervers  Marc Gervers, Nikon Magyarország, Olympus  Lowepro, Ringier Axel Springer Magyarország Kft., Spar Magyarország, VitaPlus Kft.

Kövesse figyelemmel honlapunkat, mert több díjazottal készítettünk videóinterjút, s arra készülünk, hogy ezeket hetente feltesszük.”

Bánkuti András a Magyar Sajtófotó Pályázat egyik szervezője, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya elnöke