Újszínházi előadások online: A királynő aranyból van

Stuart Mária életéről szól az Újszínház következő előadása.

Ha a közönség nem jöhet hozzánk, mi megyünk a közönséghez! Április 22-én Kocsis István történelmi drámája lesz elérhető az Újszínház Facebook oldalán két napon keresztül.

A királynő aranyból van című előadás a skótok tragikus sorsú királynőjéről szól. Mária ízig- vérig modern nő volt: csábító, művelt és érzékeny. Pont ellenkezője Erzsébetnek, aki számító, hideg és racionális. E két női karakter ütközik össze az izgalmas cselekményekben bővelkedő drámában.

A lenyűgöző színészi játékok mellett az előadást rendkívüli látványvilág teszi feledhetetlenné. Az előadás a következő linken lesz elérhető április 22-én 19:00 órától április 24-én 19:00 óráig.

„Stuart Mária történetének középpontjában a szakrális királyság kérdésköre áll. Mária spirituális alapon vezetné Skóciát, mindebben pedig összeütközésbe kerül országa egyházi és világi vezetőivel. A machiavellista alapon működő társadalom kiveti magából a tiszta, krisztusi elveket valló és ezeket az életben megvalósítani szándékozó királynőt. Mária és Erzsébet összeütközésében az ész és az érzelem harcát láthatja a néző, a belső értékek és a hatalom alapú társadalom ellentéte tárul fel, kiválóan megírt, rendkívül izgalmas dialógusokban. Igazi szenvedélyes középkori történet, modern felfogásban.”

Rendező: Nagy Viktor.

Főbb szerepekben: Koncz Andrea, Kökényessy Ági, Vass György, Lux Ádám, Incze József, ifj. Jászai László, Almási Sándor, Szarvas Attila.