Magyar kezdeményezésre gyűltek össze világsztárok egy határokon átívelő karantén-produkcióban

A koronavírus miatti korlátozások a zenészeket sem kímélték.

Sorra fújták le az idei nyárra tervezett koncerteket és turnékat, egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre azonban mégis képes volt összehozni a nemzetközi zenei élet színe-javát egy igazi örömzenélésre. A nemzetközileg elismert alkotó kezdetben csak néhány barátját hívta fel, lenne-e kedvük egy otthonról felvett közös dalban részt venni, azonban listája pillanatok alatt telt meg igenekkel olyan sztároktól, mint Michael O'Neill (Barbra Streisand Band, George Benson), Alphonso Johnson (Weather Report, Santana), Ed Calle (Gloria Estefan, Michael Bolton), Andrew Kestler (Accent), Richie Garcia (Phill Collins Band) és Sophie Cairo (La Bouche). Az elkészült örömdalt mától érhetjük el az alábbi linken.

Czomba Imre nevét itthon legutóbb 2019 legnézettebb magyar filmjének kapcsán hallhattuk: ő szerezte ugyanis Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjének zenéjét, de az Argo 2 filmzenéje is az ő nevéhez fűződik. A művész öt éve él családjával Los Angelesben, ahol számtalan világsztárral került baráti viszonyba – erről árulkodik legújabb projektjének stáblistája is.

A határokat nem ismerő projekt gazdája reagálva a korlátozásokra, egy otthonról felvett, közös jam sessiont valósított meg több, mint 100 híres alkotótársával együtt. A zene azonban nem egy ember tollából, hanem különleges módon, több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. „A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre” – mesélt a Jam Session Project elkészültének részleteiről Czomba Imre, aki több mint egy hónapig tartó produceri munka eredményeként, kiváló zenészekkel népesítette be a közös szerzeményt

Az igazán sokszínű zenei kiránduláshoz tizenhat országból csatlakoztak Czomba Imre zenészbarátai. A produkcióban így feltűnnek sztárok Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és persze Hollywoodból is – zeneszerzők, zenészek és énekesek egyaránt. Michael Lehmann Boddicker a méltán híres Michael Jackson-, Lionel Richie- vagy Manhatten Transfer-számok megálmodója is látható a Jam Session Projectben, épp úgy, mint Kenny G, Stefano Sacchi vagy Adonis Tsilimpari. A magyar zenészek közül pedig többek között Balázs Fecó, Papp Gyula,  Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet ebben a nemzeteken és távolságon átívelő online örömzenében.

„Ebben a kilátástalan helyzetben alkalmunk nyílt arra, hogy kötöttségek nélkül dolgozzunk együtt, bárhol és bármilyen zenei szinten is legyünk a világban. Azt gondolom, hogy ez a munka egy misszió is. Szeretném példaként mutatni az utat a magyar tehetséges zenész barátaimnak: merjenek nagyot álmodni, és merjenek úgy dolgozni, hogy közben kiszakadnak a megszokott környezetükből” – tette hozzá a projekt gazdája. „Boldog vagyok, hogy egy kreatív kapocs lehettem zenész barátaim között és egy kis mosolyt tudtam csalni mindenki arcára ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy ha pár ütem erejéig is, de együtt szerepelhetett néhány csodálatos világsztárral” – mondta Czomba Imre.

A Jam Session résztvevőinek teljes listája:

Imre Czomba Erik Kovacs, Gergely Paradi, Peter Kaszas

Sara Andon, Fanni Sarkozy, Erika Kadi, Alphonso Johnson

Andras Mach, Tamás Mészáros, Bence Gazda, Zolbert

Sophie Cairo, Gábor Molnár, Tamas Keller, Balazs Antal

Laszlo Pete, Bence Vavra, Eva Bognar, Massimo Sami

Peter Sutto, Barnabás Wodala, Georgina Tarjani, Gyula Elias

Igor Kogan, Miklós Németh, Tamas Pal, Henriett Czerovszky

Akira Komatsu, Gergely Kolta, Andrew Kesler, Tamas Bolba

Andras Sturcz Michael O'Neill, Andrea Hammond, Gergely Tar

Istvan Elek, Alphonso Johnson, Tomas Valicek, Attila Juhasz

Mihaly Bajusznacs, Gabor Dornyei, Levi da Cruz, Alphonso Johnson

Gyula Toth, Adrienn Feher, Richard Revesz, Zoltan Lantos

Balazs Vegh, Gabor Feher, Ed Calle, Kornel Horvath

Tibor Fekete, Patricia Bartus, Richie Garcia, Gabor Horvath

Gabor Nagysomlyosi, Matias Piegari, Tibor Fonay, Gyula Papp

Ferenc Csiszar, Dom Aiken, Matyas Molnar, Erika Miklosa

Barbara Sardy, Csaba Bese, Laszlo Mezo, Matyas Ivan Toth

Mark Smythe, Arthur Grosz, Jeno Tarczal, Stefano Sacchi

Zoltan Kiss, Chris Tedesco, Adam Andras Horvath, Tina Wang

Daniel Gerendas, Rachel O'Connor, Peter Papesh, Nathalie Bonin

Andrea Valsecchi, Ferenc Szabo, Adonis Tsilimparis, Szilard Balanyi

Eszter Biro, Bernat Babicsek, Istvan Perger, Tamara Miller

Charles Brotman, Nathan Fikelstein, St.Martin, Philippe Falliex

Zoltan Czutor, Peter Gerendas, Jamie Lee Wilson, Bario Auguszt

Omar El-Deeb, Feco Balazs, Kenny G, Michael Lehmann Boddicker

Shalev Alon, David Crabtree           

Czomba Imre egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, zenei producer és zenész, aki több, mint 20 éven át dolgozott olyan legendás előadókkal, mint Zorán, Presser Gábor, Ákos és Cserháti Zsuzsa. Majdnem két évtizeden keresztül volt az Experidance zeneszerzője és sokat dolgozott a Pesti Színház és Vígszínház falai között is. Több, mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutattak be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta. 2008-ban és 2009-ben, az augusztus 20-i nemzeti ünnep tűzijátékát kísérő zene komponálására is őt kérték fel. Több, mint 3 millió néző előtt mutatták be az ő zenéjére készített – televíziós nézettségi rekordot döntött – tűzijáték-műsort. Los Angelesben az Emmy Television Academy aktív tagja és számos hollywoodi produkcióban dolgozik.

Hirdetés