Rendhagyó gyermeknap a Müpával

Vidám zenei válogatás, gyermekeknek szóló előadások és letölthető foglalkoztató füzet a hétvégére.

Gyermeknap alkalmából minden évben zenével, mesével, kreatív és készségfejlesztő foglalkozásokkal várja nézőit a Müpa. Az idei alkalom ugyan más lesz, mint az eddigiek, hiszen a Cifra Palota XXL interaktív családi programjait nem tartják meg, azonban május utolsó vasárnapján ezúttal is a gyermekeké lesz a főszerep. A Müpa vidám zenei válogatással, kreatív ötletekkel, gyermekeknek (is) ajánlott online tartalmakkal és egy izgalmas, letölthető foglalkoztatófüzettel készül, hogy emlékezetessé tegye ezt a hétvégét.

Megnyitása óta minden évben, eddig összesen tizenöt alkalommal tartotta meg hagyományos gyermeknapi programjait a Müpa. A vasárnaponkénti Cifra Palota hatalmasra nőtt a jeles alkalomból, és három színpadon, kül- és beltéri helyszíneken várta mindazokat, akik aktív és tartalmas kikapcsolódásra vágytak ezen a napon. A rendkívüli körülmények miatt idén ez másként lesz, ám a Müpa ezúttal is közös élményre hívja a családokat: online tartalmaiból ajánl az alkalomhoz illőt, és kreatív, könnyen megvalósítható ötletekkel segít, hogy minden korosztály számára felhőtlenül alakuljon a hétvége.

Május utolsó vasárnapján hagyományosan a gyermekek és a családok kerülnek a középpontba, és bár a kijárási korlátozások enyhítésével bővülnek a programlehetőségek, a szülőknek idén a megszokottnál is körültekintőbbnek kell lenniük. Rajzolni, kézműveskedni szinte minden gyerek szeret, a Müpa zenét a fókuszba helyező, sokszínű, letölthető foglalkoztatófüzete elsősorban nekik szerezhet örömet. A gyerekek egyebek mellett saját hangszereket készíthetnek otthon megtalálható eszközök segítségével, de különböző színezőket és játékokat is rejt a kiadvány! A füzet letölthető formátumban itt található.

A Müpa ingyenesen elérhető médiatárában kifejezetten gyerekeknek szánt felvételekből sincs hiány, a kisebbeknek a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) 360 fokban megtekinthető karibi gyerekbulija, a 10-14 éves korosztálynak pedig az Örömóda-matinéelőadása lehet izgalmas, A hattyúk tavát ezúttal a Szegedi Kortárs Balett eleveníti meg fiataloknak szóló produkciójában.  A Müpa médiatára ide kattintva érhető el.

A Müpa blogja változatos programajánlóval segíti a szülőket, hogy igazán színes legyen a nap.