Trianon különkiadás Trianon 100. évfordulóján

Június 4., csütörtök, 16:31 – Vörösmarty Színház FB oldalán.

A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor, a Vörösmarty Színház Facebook oldalán lesz elérhető az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás online.

Sárosi István nem mindennapi drámája valójában egy bírósági tárgyalás, ahol vád és védelem vonultatja fel azokat a tanúkat, akik segítségével elkezdődhet egy közös gondolkodás a magyar nemzetet ért egyik legnagyobb sorscsapásról, az első világháborút lezáró békediktátumról.

Az aláírás után pontosan 100 évvel 2020. június 4-én, Gáspár Sándor (a védelem képviselője) és Seress Zoltán (a vád képviselője) segítségével ráléphetnek arra az útra, amely a sorsfordító történelmi eseményhez vezetett. A történelmi hűség kedvéért a darab az egyperces elcsendesülést követően 16 óra 31 perckor veszi kezdetét a teátrum Facebook csatornáján.

A rendhagyó összeállítást a Fehérvár TV is műsorára tűzi június 4-én, 20.30-kor, amely online is nézhető ezen az oldalon.

A Szikora János rendezte előadás közreműködői Gáspár Sándoron és Seress Zoltánon túl Trokán Péter, Lábodi Ádám, Tűzkő Sándor, Kozáry Ferenc, Kádas József és Juhász Illés.