Kultfilmekkel és koncertfilmekkel nyílik meg újra a Pólus Mozi

A veszélyhelyzet megszüntetésével összhangban újranyit a Pólus Mozi is.

Az első hetek kiemelt programjai közt a közelmúlt sikerfilmjei mellett különlegességek: koncertfilmek és filmtörténeti klasszikusok is helyet kapnak. A XV. kerületi Pólus Mozi programkínálatában régóta nagy hangsúlyt kapnak a speciális tartalmak, a premierfilmeken kívül rendszeresen otthont adnak egyedi, tematikus vetítéseknek és programoknak is. Többek között olyan különlegességeket tűznek műsorra havi rendszerességgel, mint a rocktörténet legendás együtteseinek koncertfilmjei, gyakran felvezető beszélgetéssel és tribute zenekarok élőkoncertjeivel kísérve, filmklasszikusok évfordulós emlékprogramjai, rajongói klubnapok egy-egy kultikus szériához kapcsolódva és bábszínházi gyermekprogramok.

Ennek a sokszínűségnek a jegyében a 2020. június 26-i újranyitást követő „Grand Opening” hetekben is széles programkínálattal várják vissza a mozirajongókat. A Pólus Mozi nyitóhetében összesen 24 filmből választhatnak a nézők, amelyek közt egyaránt megtalálhatók a tavalyi és az idei év népszerű premierfilmjei, mint a Sonic, a Jumanji 2, Bad Boys 3, a Bloodshot, A láthatatlan ember, a Joker, a Tőrbe ejtve és az Úriemberek; családi filmek, mint az friss premier Lassie hazatér vagy a Jetikölyök, Addams Family, Angry Birds 2, Gru 3; és a magyar alkotások is, mint a Béres-csepp megszületéséről szóló A feltaláló. A hazai filmek közül a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című új természetfilm premier előtti vetítéseken látható a Pólusban.

A zenerajongókat a Pólus Rock Klub koncertfilm-válogatása várja, csak egy-egy estén látható rocktörténeti alkotásokkal. Látható lesz a Queen legendás, 1986-os budapesti Népstadion-koncertjéről készült mozifilm, Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i zárókoncertje, a Depeche Mode Spirits in the Forest 2019-es koncertfilmje és a The Beatles 1964-es klasszikusa, A Hard Day's Night – Egy nehéz nap éjszakája digitálisan felújított változata. A filmeket 5.1-ben újrakevert hanggal és magyar felirattal vetítik. A koncertfilmek mellett a Pólusban rövid időre visszatér a mozivászonra a Bohém rapszódia, Freddie Mercuryról készült életrajzi dráma, amely 2018-ban az év legnézettebb filmje volt Magyarországon.

Az újranyitás második hetében, július 2-től a Pólus Klasszik Filmklub különkiadása minden nap más-más filmtörténeti klasszikust kínál a filmrajongóknak. Olyan örökbecsű és kultikussá vált, ám mozikban ma már alig vagy egyáltalán nem hozzáférhető remekműveket vetítenek, mint A keresztapa (1972), A cápa (1975), az Apokalipszis most (1979), az Indiana Jones - Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981), a Vissza a jövőbe (1985), a Jurassic Park (1993), a Forrest Gump (1994) vagy az idén húszéves Gladiátor (2000). A filmeket digitálisan restaurált képpel és hanggal, eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

A moziban természetesen a higiéniára fokozottan odafigyelnek, hogy mindenki biztonságosan mozizhasson. A termeket, folyosókat és klímaberendezéseket folyamatosan fertőtlenítik, a mozi munkatársai maszkban, kesztyűben fogadják a vendégeket és a jegyek kiadásakor ügyelnek a távolságtartásra, a kihelyezett kézfertőtlenítők minden vendég számára hozzáférhetők.

A programokról további részletek a Pólus Mozi honlapján olvashatók.