Valós eseményeken alapuló történelmi regény újdonságok

Az Alexandra Kiadó legfrissebb újdonságai a történelmi regények rajongóinak kedveznek.

A Nő fehér kimonóban megtörtént eseményeken alapuló, lenyűgöző történet a hagyomány, a család és a szeretet konfliktusáról. A távoli kultúrák lélegzetelállító tájai és hagyományai a mai napig elvarázsolják a nyugati társadalmat. Azonban volt a keleti történelemnek egy olyan sötét fejezete, amit csak kevesen ismernek… Ana Johns gondos kutatómunkával megírt, azóta 19 nyelven kiadott debütáló regénye a II. világháború utáni Japánba repíti az olvasót.

A tizenhét éves Naoko - sok korabeli nőhöz hasonlóan - beleszeret egy amerikai tengerészbe, és szerelmük gyümölcsét hordja a szíve alatt. Kapcsolatuk azonban nem teljesedhet ki, hiszen a családja jó hírét és a japán hagyományokat szem előtt tartva a lánynak több nemzedék sorsát meghatározó szörnyű döntéseket kell meghoznia. Napjaink Amerikájában Tori Kovac különös levelekre bukkan, miközben haldokló édesapját ápolja. A levélben olvasottak sokkolják a nőt, és alapjaiban rengetik meg mindazt, amit eddig apjáról, a családjáról és önmagáról gondolt. Az igazságért át kell szelnie a fél világot, egészen egy távoli japán faluig, ahol szembenéz a múlt démonaival. Vajon eljöhet a megváltás oly sok év és annyi tragédia után? A Nő fehér kimonóban elérhető kiadó weboldalán.

A Következő újdonság a háború más színterére, Auschwitz poklába vezeti az olvasót, ahol a 14 éves Dita Kraus különleges feladatra vállalkozik a "családi tábor" gyermekbarakkjában: az életét kockáztatva őriz néhány becsempészett könyvet - ő a világ legkisebb könyvtárának könyvtárosa. Az igaz történetet feldolgozó Az auschwitzi könyvtáros különlegessége, hogy a történelmi regények rajongói mellett a fiatalabb olvasók számára is átélhetővé teszi a koncentrációs táborok rettenetét, miközben bátorságról, reményről és elfogadásról tanít. Az emberi történelem talán legsötétebb napjaiban született történet messzire világítva hirdeti a reményt és a bátorságot.

A School Library Journal a következőképpen ajánlja a kötetet: "Egy regény, amit az Anne Frank naplójához hasonlóan kötelező vagy ajánlott olvasmánnyá tehetnénk. Egy történet, amit ha egyszer elolvasol, örökre veled marad. Az auschwitzi könyvtáros a holokauszt lenyűgözően hiteles elmesélése - egy Young adult gyűjteményből sem hiányozhat!"

Az auschwitzi könyvtáros szintén megvásárolható az Alexandra Kiadó honlapján.