Augusztusban ismét szólnak az orgonák

Ha augusztus, akkor orgona!

Akár ez a mondat is lehetne a Filharmónia szlogenje a nyár utolsó hónapjában, hiszen már évek óta élvezheti a közönség a nyáresti orgonakoncerteket a templomok hűvösében az OrgonaPont keretében, idén pedig második alkalommal kerül megrendezésre az Orgonák éjszakája. Az eseményhez akár szervezőként is lehet csatlakozni és értékes nyereményeket nyerni!

A Filharmónia Magyarország 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Orgonák éjszakája névre keresztelt rendezvényét, mely új megvilágításba helyezte az orgonát. Idén augusztus 8-án újra megtelnek a templomok, a terek, különleges helyszínek a hangszerek királynőjének csodálatos hangjával.

„Az esemény több szempontból is egyedülálló. Önmagában az orgona köré épített fesztivál jellegű esemény is kuriózumnak számít.  A Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és flashmob jellegű megmozdulások mellett lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki regisztráljon és saját szervezésű programmal csatlakozzon az országos Orgonák éjszakájához. Ennek köszönhetően a rendkívül színes programok mögötti szervezői összefogás is kivételes.” – mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia ügyvezető igazgatója, aki maga is orgonaművész.

A regisztrálók különböző kategóriákba sorolt programokkal kapcsolódhatnak az eseményhez, melyek között megtalálható az orgonakoncert, az orgonás liturgia, de akár az orgonához kapcsolódó egyéni ötlettel - az előadástól a kiállításon keresztül a hangszerbemutatóig - is lehet csatlakozni az estéhez. Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az orgona hangja által életre hívott hangulatok széles skálája és a színes programok által nyerjen betekintést ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, ismerje meg különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek.

Tavaly az Orgonák éjszakája program keretén belül, több mint 100 regisztrált eseményen, 4 különböző országban, több mint 100 000 orgonasíp szólalt meg egyszerre, mellyel rekordot is döntött a rendezvény. 

A programsorozat idén is tartogat különlegességet, egy - az eseményre komponált- orgonaművet, amely a múlt évhez hasonlóan “Közös hangként” megszólal minden programon, ezzel erősítve azt a kapcsot, amely összefűzi az Orgonák éjszakájának résztvevőit. Az Invocation című mű magában hordozza az Orgonák éjszakájának üzenetét, amely egyben az idei év kihívásai által létrejött összetartozást, hitet is jelképezi.

Ha az Ön szívéhez is közel áll ez a hangszer és lehetősége van egy programmal csatlakozni, regisztráljon az eseményre ezen a címen.

Ha üdítő kulturális kikapcsolódásra vágyik, keresse a csodás orgonahangokat a Filharmónia nyári programjain! További információ a weboldalon.