Óbudai Kult.Éj

Múzeumi éjszaka a harmadik kerületben.

Az óbudai kulturális intézmények összefogtak, hogy egy közös kerületi kulturális estét hozzanak létre augusztus első napján. A nyárestén nézhetünk kiállítást vagy csillagokat, bort kóstolhatunk, kézműveskedtünk, városi sétán vehetünk részt és az este végén együtt bulizhatunk a szervezőkkel. A koronavírus sok programot elmosott, de az összefogás és a közös együttgondolkodás új lehetőségeket és eseményeket is szült. A Kiscelli múzeumban az elmaradt események miatt állva maradhatott az év siker kiállítása a csillogós divattörténetet bemutató Ragyogj!, az elmarad Múzeumok Éjszakája helyett pedig a múzeumi közkapcsosok - a közösnségszervezésrt felellős munkatársak, régi időkből megmaradt elnevezése, amit ma programszervezőknek, kommunikációsnak neveznénk - megszervezték az Óbudai Kult.Éj-t.

A kerületi kulturális éjszakán, augusztus elsején a látogatók ezer forintos belépővel látogathatnak meg tizenhárom intézményt. Köztük a tavaly megnyitott Godot Kulturális intézetet, aminek már a helyszíne is lenyűgöző ipari telep, itt Kleb Attila fotókiállítása és Magyar Bori - Kardos Dániel koncertje várja az érdeklődőket.  Ennek ellenpontja Budapest legrégebbi látogatható Barokk épülete a Kiscelli kastély, ahol közösségi borokat kóstolhatnak a látogatók, de lesz koncert és kriptatúra is. Ha már különleges helyszínek: aquincumi romok, Goldberger textilmúzeum, és az Óbudai főtéren a volt Zichy kastély környékén sűrűsödő harmadik kerületi kulturális élet: Vasarely, Óbudai, Kassák múzeumokkal és lassan klasszikussá váló Esernyőssel. A kiállítóterek nagy napjához két kicsit kívülálló, de nagyon különleges tér is csatlakozik, a Poláris Csillagvizsgálóban az eget kémlelhetjük, a nemrég megnyílt Mókusban pedig filmekkel és bulizással zárhatjuk az estét.

Aki egy tartalmas városi sétákkal tűzdelt szombati napra készül mindenképp látogasson el az Óbudai Kult.Éj-re, ahol most kis lokális kulturális életbe csöppenhetünk, ahol már az is egy élmény hogy a helyszínek között sétálgatunk a zegzugos kerületben, az csak ráadás, hogy mindenhol izgalmas programok várnak. Facebook esemény itt.

A résztevőhelyszínek listája:

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Budapest Galéria

Godot Kortárs Művészeti Intézet

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

Esernyős

Kassák Múzeum

Kiscelli Múzeum

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Mókus Bisztró / Kult / Kert

Óbudai Múzeum

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Fiókkönyvtára

Vasarely Múzeum

Hirdetés