Ha augusztus, akkor kultfilmek

Az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema augusztusban sem hagyja lógva a filmrajongókat!

Scorsesetől Tarantinóig: a budai csillagok alatt, de csupán egy kőhjaításnyira Pesttől a Mammuttetőn nézőink részesei lehetnek egy életen át tartó valóságshow-nak, időutazhatnak, csavaroghatnak a pesti éjszakában és beleshetnek egy Los Angeles-i hotel legmélyebb bugyraiba, de a merészebbek még egy eldugott szigeten magasodó elmegyógyintézetben is vendégeskedhetnek. Jegyek elérhetőek itt.

Kedden, augusztus 4-én a legvadabb roma lakodalomban mulathatunk vérbeli balkáni zenére. Emir Kusturica remekművéből, a Macska-jajból azt is megtudhatjuk, hogy a malacoknak a Trabant karosszéria, a szemétdombkirály vajdának Humphrey Bogart a kedvence, a budiba beleesni pedig rém kellemetlen dolog.

Augusztus 5-én vakon a maestro, azaz Martin Scorsese kezeibe adjuk magunkat és ellátogatunk Leonardo DiCaprióval a világ végére, egy Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten levő elmegyógyintézetbe.

A brit romantikus vígjátékok atyaúristene, Richard Curtis (Négy esküvő és egy temetés, Igazából szerelem, Bridget Jones naplója, Notting Hill, Yesterday... létezik egyáltalán olyan, amit nem ő írt?) augusztus 6.-án beavat minket az időutazás rejtelmeibe.

Augusztus 10-én vasárnap aztán adunk a polkorrektségnek Ali G-vel.

Hétfőn Reisz Gábor instant kultfilmjével lazítunk a pesti éjszakában, és próbálunk túllépni egy szakításon, no meg kitalálni, mit is szeretnénk.

Kedden pedig egy hajótörött férfi szemüvegén keresztül fedezhetjük fel egy trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lépünk az egyik óriás teknőssel. A szöveg nélküli filozofikus animációs film létrejöttét magyar animátorok, a Kecskeméti Animációs Stúdió munkatársai segítették!

A halk merengés után aztán augusztus 16-án vasárnap jöhet egy újabb kultklasszikus, talicskányi sztárral: szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik Ted, a liftes srác éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben.

Az idei év nem csak a mozik számára volt más, mint a többi, hiszen filmpremierek, forgatások csúsztak, és kicsit talán el is szoktunk a társaságba járástól. A Budapest Rooftop Cinema csapatával szeretnénk visszahozni a biztonságos közösségi élményt: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatsz barátaiddal. Ebben a nehéz időszakban nem szeretnénk megfeledkezni azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infól megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.