Startupok a társadalmi felelősségvállalásban

Az innovatív gondolkodás és az értékteremtés a startup szektor talán két legfontosabb hívószava.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Startup Campus együttműködése révén most még több ágazati szereplőhöz jut el a társadalmi felelősségvállalás fontosságának üzenete. Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány (MRSZ) és a Startup Campus. A karitatív szervezet és a startupokat segítő inkubátor célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Mindezt úgy, hogy az MRSZ által végzett segítő tevékenységekre irányítják a figyelmet, az idei évben különös tekintettel az Alapítvány Szeretetdoboz – Karácsonyi kívánság, valamint a Nyilas Misi Ösztöndíj programjaira. A karácsonyi kívánságok teljesítése ősszel indul és az online térben zajlik majd, így virtuálisan bárki örökbe fogadhatja és teljesítheti egy, vagy akár több rászoruló gyerkőc vágyát. A Nyilas Misi Ösztöndíj Program esetében pedig tehetséges, de szerény anyagi körülmények között nevelkedő fiatalok mecénásai lehetnek a támogatók.

„Mindkét program magában hordozza az innovatív és értékteremtő gondolkodást, mely nemcsak a startupperek, de a társadalmi felelősségvállalás területén dolgozó karitatív szervezetek, így a Magyar Református Szeretetszolgálat számára is fontosak” – hívta fel a figyelmet Lutár Balázs, az MRSZ igazgatóhelyettese. „Nagy öröm számunkra, hogy a Startup Campus segítségével egy számunkra új közösséget szólíthatunk meg programjainkkal és oszthatjuk meg velük a segítségnyújtás nagyszerű érzését” – tette hozzá a vezető.

A Startup Campus egy globális program innovatív vállalkozások számára, az ötlet fázistól a piacra lépésig. Nemzetközi csapattal és kiterjedt partnerhálózattal több nagyvárosában oktatási, inkubációs, külföldi piacra lépési és befektetési szolgáltatásokat nyújt. “Már tavaly csatlakoztunk a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi Szeretetdoboz felhívásához, a vírushelyzet alatt pedig felismertük, hogy most még fontosabbá vált a hátrányos helyzetű tehetségek támogatása” – mondta el Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezető igazgatója. “Mi magunk is, mint startup inkubátor, tehetségekbe fektetünk, ezzel az együttműködéssel pedig minél több startupot szeretnénk arra ösztönözni, hogy a Szeretetszolgálat programjain keresztül ők is segítsenek a rászoruló fiataloknak” – fejtette ki.

A két szervezet arra buzdítja a startupokat, hogy már most kapcsolódjanak be az augusztus 31-ig tartó, „Radírozzuk ki a különbségeket!” elnevezésű, rászoruló gyerekek iskolakezdését támogató programba.