London első női detektívje a képernyőkre lép

Magyarországon 2020. szeptember 15-én történik mindez, az Epic Drama csatornán…

…visszarepülhetünk az 1850-es évek Londonjába, a Hasfelmetsző Jacket is életre hívó világba.  Itt játszódik az a detektívdráma, amelynek fókuszában egy félelmet nem ismerő, független hősnő, Eliza Scarlet áll. Scarlet kisasszony nem elégszik meg az akkoriban elvárt női szerepkörökkel: édesapja nyomozóirodáját szeretné tovább vezetni. A viktoriánus Londonban azonban ehhez férfire van szüksége!

A Scarlet kisasszony és a Herceg története akkor kezdődik, amikor Eliza (Kate Phillips – A korona, Downton Abbey, Birmingham bandája) apja meghal: szinte nincstelenül hagyja lányát abban az időben, amikor a házasság az egyetlen járható út az anyagi biztonságot tekintve. Az önfejű és már-már tolakodóan kíváncsi Scarlet kisasszony – akinek vérében van a nyomozás – elhatározza, hogy továbbviszi édesapja nyomozóirodáját. Mivel London világát férfiak vezetik, hát a Scotland Yard nyomozófelügyelőjéhez, a Herceghez (Stuart Martin - Babylon, Jamestown, Trónok harca, Robin Hood) fordul, akit fiatal fiúként édesapja mentorált. A férfi szerencsejátékos, nőcsábász és az italt sem veti meg, de őszintén kedveli Elizát.

Érdekes egyébként, hogy a valóságban ez a kedvelés nem ugyanígy alakult a két főszereplő színész között – konkrétabban Stuart Martin fogalmazza ezt meg a stábnak adott videós interjújában: „Amikor először találkoztunk utáltuk egymást, találkoznunk kellett újra.” – jelentette ki. Ezt Kate Phillips is megerősítette, aki szerint „double check”-re volt szükség, hogy kialakulhasson köztük az a viszony, ami később segítheti őket a közös munkában.

A forgatókönyvbe azonban mindketten elsőre beleszerettek:

– Amikor először olvastam a szövegkönyvet, már a nyitó címsor láttán odavoltam a sorozatért – mondja Phillips.

– Olvasás közben nem is értettem, hogyan kaphattam én meg ezt a remek szerepet – tette hozzá Stuart.

Az elbűvölő hatrészes sorozat keddenként 21 órakor követi Eliza és a Herceg lángoló kapcsolatát, miközben együtt oldják meg London rejtélyes bűncselekményeit. És bár a kisasszony soha nem akarta egy átlagos hölgy életét élni, azokra a veszélyekre semmi sem készíthette fel, amellyel nőként kell szembesülnie egy-egy gyilkossági nyomozás során.