Budapest Borfesztivál Limited - egy kivételes évjárat margójára

Miben volt más ez a Borfesztivál? Kisebb és visszafogottabb volt, de annál elegánsabb.

A Hunyadi udvar megújult szökőkútja, kényelmes pihenőszigetek, virágok az asztalokon, baráti légkör, a borászok személyes jelenléte, a színpadról szűrődő lounge dallamok, vagy épp a Nemzeti Galéria falait beborító esti fényfestés olyan kellékei voltak az eseménynek, melyek különleges hangulatot kölcsönöztek az idei Borfesztiválnak.

Az idén 29 éves Budapest Borfesztivál szervezői néhány száz ember számára lehetővé tették, hogy biztonságos körülmények között, együtt búcsúztassák a nyarat kedvenc boraikkal, barátaikkal a Budavári Palota történelmi díszletei között. A tökéletes időjárás csak megerősíteni tudott mindenkit abban, hogy igenis fontos volt megszervezni az eseményt az idei különleges helyzet ellenére is, hiszen akik ott lehettek, nagyon jól érezték magukat.

A rendezvény szervezői és partnerei megtettek mindent, hogy méltó módon kiszolgálják azokat a látogatókat, akik támogató szándékkal vásároltak jegyet az idei rendezvényre. Belépéskor mindenki egy exkluzív kristály kóstolópoharat és egy praktikus pohártartó szütyőt kapott, valamint a következő évre szóló ajándék belépőjegy is eljut majd a látogatókhoz. A VinAgora Nemzetközi Borverseny két ingyenes, érmes borkóstolóval várta a látogatókat, a NaturAqua jóvoltából pedig egy ajándék palack hideg ásványvízzel hűsíthette magát minden résztvevő a nyarat idéző melegben. A borászok közül sokan személyesen kínálták boraikat és nagyon szívesen válaszoltak a borkedvelők kérdéseire. A Máltai Manufaktúra tartósítószer- és adalékanyag mentes, környezettudatos és újrahasznosítható termékeivel volt jelen, amelyeket az ország legszegényebb településein készítenek a Máltai Szeretetszolgálat jelenlét programjaihoz kapcsolódó, hátrányos helyzetű emberek. A SPAR Magyarország standján minden negyedik pohár ajándék volt, nem is csoda, hogy sokan éltek a lehetőséggel, hiszen kivételes minőségű SPAR Válogatás borok vártak a borrajongókra. A színpadról minden nap kellemes élő zene és a Jazzy Rádió saját válogatása szólt, hangulatos háttérzenét kínálva a borozgatók számára. Szép volt, jó volt, köszönjük, de bízunk benne, hogy legközelebb újra egy nyüzsgő Borfesztiválon lesz lehetőségünk találkozni az ország legszebb boraival.

Talán mindenki egyetért azzal, hogy 2020. egy kivételes, szokatlan és nehéz év, minden tekintetben, de bízunk abban, hogy jövőre a mostanihoz hasonlóan tökéletes idő mellett ünnepelhetjük együtt a Budapest Borfesztivál 30. születésnapját!