„Az anyag életre kel”

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje.

Az európai rendezvényhez csatlakozva hetedik alkalommal szervezik meg országszerte a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét szeptember 25. és 27. között. A rendezvény célja a hagyományos kézművesség értékeinek bemutatása, ezáltal a helyi kézműves közösségek kialakulásának és megerősödésének elősegítése.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai európai nemzetközi rendezvény részeként 2020-ben is megrendezik a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét Magyarországon. A rendezvényt szeptember 25. és 27. között, péntektől vasárnapig tartják, ezen a három napon országszerte megnyílnak a kézműves műhelyek, alkotóházak, műhelygalériák. Az egész hétvégés program keretében gyerekek és felnőttek megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje rendezvény célja, hogy a sokszínű és egyedi programkínálattal bemutassa, azt, hogy a kézműves műhelyek a hagyományos népi kulturális értékek hordozói és továbbörökítő helyei. Az ott dolgozó mesterek és alkotó közösségek megújítják és továbbadják a megörökölt magas szintű tudást.

Az egyes helyszínek részletes programjai a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége honlapján elérhetőek.

A programot a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) és a Hagyományok Háza hirdette meg.

Bővebb információ, részletes program itt és itt.

 

Hirdetés