Jótékonysági vetítéssel, panelbeszélgetéssel és nyáridéző bulival zárja az évadot a Budapest Rooftop Cinema

Az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema méltóképp zárja az idei, októberig kicsúsztatott tetőmozi szezont.

Levetítjük egyik óriási kedvencünket, az Életrevalókat, hogy a jegy árának egy részével az Utcáról Lakásba Egyesület munkáját segíthessük, felidézzük a nyár legjobb pillanatait egy tetőtéri bulival, és megpróbáljuk kibogozni a közösségi média útvesztőit.

Az Életrevalók az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere - ráadásul megtörtént események alapján készült! Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő jómódú arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött, börtönviselt Drisst. Két világ találkozik, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. A mozijegy árának egy részével az Utcáról Lakásba Egyesület munkáját támogatod, hogy minél több rászorulónak kerülhessen tető a feje fölé. Az egyesület szociális bérlakás-rendszert működtet, üresen álló lakásokat újít fel és ad ki rászoruló bérlők számára, mobilházakat épít, lakásügynökséget működtet és szociális munkával támogatja az ügyfeleket. Munkájukról részletesebben itt olvashatsz.

Aki ott volt, tudja, aki nem, az valószínűleg hallotta, hogy augusztus végén a Bohemian Betyars, a Fran Palermo, a Mary PopKids, a Middlemist Red, a Platon Karataev és barátaik által életre hívott La Boum Kastélyházibuli egy kivételes és varázslatos fesztivál volt. Amit nem tudtok, hogy közben a FangaFanga csapata forgatott egy dokumentumfilmet arról, hogy hogyan állt össze és hogyan zajlott a fesztivál, rengeteg színfalak mögötti videóval, interjúkkal és end-showval! A film mellett ráadásul egy kis zenés programra is számíthattok! Akik ott lesznek: Betyárok, Palermo, PopKids, Platon, Middlemist, Budapest Rooftop Cinema & Friends!

Nem bírsz nem a telefonodra nézni? Nem vagy egyedül. Ez a jelenség nem hiba, hanem fejlesztés a közösségi média felületein. Évadzáró ingyenes eseményünkön levetítjük nagyvásznon 2020 egyik legforróbb dokumentumfilmjét, a fájdalmasan aktuális The Social Dilemmát, majd az Amnesty International Magyarország által meghívott vendégeinkkel pedig megbeszéljük, hogyan alakítja át a jelenünket és a jövőnket a megfigyelési kapitalizmus, és vajon tényleg vége-e az ismert világunknak.

Szeretnénk biztonságos közösségi élményt biztosítani: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatnak. Kézfertőtlenítőt biztosítunk a mozi területén, a nézőtéren pedig kötelező a maszkviselés!

Ebben a nehéz időszakban pedig nem feledkezünk meg azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni.

Jegyek itt, a teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.