Mozis sztrárpletykák: AC/DC, Leonardo DiCaprió, Kovács Áron és Mark Wahlberg

Az e hónapi sztárpletykákból kiderül, hogy az AC/DC húzza a talpalávalót a Vasembernek, kiadják Amerikának DiCaprio támadóját, Kovács Áron Valentin napra készül és, hogy Wahlberg ötödik gyereket is akar.

Az AC/DC húzza a talpalávalót a Vasembernek
A Vasember (Iron Man) első részében adta magát, hogy a Black Sabbath Iron Man című száma az alapvető zenei motívum. De mit tartogat a Vasember 2? Nos, a Black Sabbath dallama nem tűnik el, de bejön mellé az AC/DC is, mégpedig indításként stílszerűen a Shoot to Thrill című zúzással – a filmrészleteket is tartalmazó videoklip éppen ma, január 26-án délután 4-kor debütál online és a világ zenetévéin. Azt már csak remélni lehet, hogy a filmből a War Machine című AC/DC-örökzöld sem marad majd ki, tekintettel arra, hogy a Vasember 2-ben bemutatkozik az azonos nevű szuperhős, akit az Oscarra jelölt Don Cheadle alakít.
A Vasember 2-ben természetesen visszatér a címszereplő, Robert Downey Jr. és a bájos titkárnőjét alakító Gwyneth Paltrow, a főgonoszt pedig Mickey Rourke formálja meg a tőle elvárható karizmával.

Kiadják Amerikának DiCaprio támadóját
A kanadai hatóságok kiadják az Egyesült Államoknak azt a nőt, aki 2005-ben egy partin megtámadta Leonardo DiCapriót egy koktélos pohárral. A sztár arcán és nyakán keletkezett sebeket 17 öltéssel kellett összevarrni. Azt nem tudni, hogy a 39 éves egykori modell, Aretha Wilson miért támadt rá Dicapriora. A hölgyet azonnal őrizetbe vették, de aztán óvadék ellenében szabadlábra helyezték, amit arra használt fel, hogy Kanadába szökjön. Wilson nincs könnyű helyzetben, mert volt már egy hasonló ügye Kanadában: a barátjával verekedett össze, akit a dulakodás hevében fejbevágott egy söröskorsóval. A férfi nem sokkal később leugrott nyolcadik emeleti lakása erkélyéről, és meghalt, de ez a tétel nem szerepelt a Wilson ellen Torontóban felhozott vádak között. A Wilson elleni perben DiCaprio is személyesen tanúskodik majd.
Leonardo DiCapriot legközelebb a Viharsziget című thrillerben láthatjuk, amely Dennis Lehane nálunk is nagy sikert aratott regényéből készült. A sztár egy rendőrbírót alakít, aki egy világtól elzárt, erődszerű elmegyógyintézetben nyomoz egy megmagyarázhatatlan módon eltűnt közveszélyes ápolt után. Egyre rémisztőbb dolgokra bukkan, és egy ponton rádöbben, ha kideríti az igazságot, talán sosem szabadul a falak közül.

Óriási Eredet
A mozielőzetesek általában arra valók, hogy a néző el tudja képzelni, miről szól majd a film. De Christopher Nolan ritkán csinálja úgy a dolgokat, mint  mások. Új, Eredet (Inception, hazai bemutató: július) című rendezése az előzetes nyilvánosságra kerülése után legalább olyan rejtélyes, mint előtte volt, és a cím csak még titokzatosabbá teszi az egészet. Talán nagyléptékű, nemzetközi thrillerről van szó? Vagy őrület és reménytelen szerelem története, s esetleg ez a mozitörténet első metafizikus bűnügye?
Egyszerre mindegyik – feleli erre Nolan, aki A sötét lovag elsöprő sikere után Ian Flemming, a Wachowski testvérek és Sigmund Freud hatása alatt készült az új filmjére. – Gyerekkoromban rengeteget néztem a Bond-filmeket, és imádtam a föld legkülönfélébb tájain játszódó kémsztorikat: tulajdonképpen az Eredet-tel most ezt fejlesztettük tovább. Csak éppen az utazás nálunk nemcsak földrajzilag, hanem időben és a valóság rétegei között is értendő. A mi filmünk legalább négydimenziós.
Bár a történet részleteiről az alkotók még most sem szívesen nyilatkoznak, annyi valószínűleg látszik, hogy nagyvállalatok az álmokba próbálnak behatolni bennük, a valóság és az idő pedig ennek következtében teljesen összekuszálódik.
A Leonardo DiCaprio főszereplésével készülő film stábja hat országban forgatott. A rendező állítása szerint óriási film készült.

Kovács Áron Valentin napra készül 
A Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.) fantasztikus sztárparádéval kényezteti nézőit. A szinkronizált magyar változat méltó lesz az eredetihez: a kiváló színészek mellett néhány nagy meglepetést is tartogat. Nem lesz nehéz felismerni a szinkronhangok közül egy egészen máshonnan ismerős orgánumot: Kovács Áron a TV2 és a Class FM műsorvezetője is közreműködött a romantikus vígjáték adaptálásában.
A műsorvezető  életében először szinkronizált, és bár mikrofonközeli szakmája van, meglepte, milyen bonyolult feladat is a szinkron. Szerencsére, könnyen át tudta élni a szerepét: egy rádióműsor vezetőjének adhatja a magyar hangját – méghozzá, a szinkron szokásos szabályaitól eltérően nem az eredeti utánzásával kellett foglalkoznia, hanem a saját rádiós stílusában adhatta elő a szöveget. ’Gyerekkori álmom teljesült ezzel a munkával, mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen érzés valakinek a hangját kölcsönözni. – nyilatkozta a műsorvezető. – Nem könnyű meló, de egy jó szinkronstáb nagy segítséget jelent.’
A Valentin nap csodás sztárparádéjából Áron persze inkább a női szereplőket figyelte: és bevallotta, hogy neki Jennifer Garner tetszik a legjobban a sok híres szépség közül.

Wahlberg ötödik gyereket is akar
Alig született meg Mark Wahlberg negyedik gyermeke, Grace Margaret, a sztár már azon spekulál, jó lenne egy ötödik is. Ezzel kapcsolatban még meg kell győznie feleségét, Rhea Durham modellt is, mert ő bizony megelégedne az eddigi utódokkal is. – Közvetlenül szülés után azt mondta, finito, több gyereket nem akar – meséli Wahlberg. – De másnap kicsit kipihentebben már arról áradozott, milyen jó anyának lenni. Szerintem idővel hajlani fog a jó szóra! Kilencgyerekes családban nőttem fel, úgyhogy azt vallom, minél többen vagyunk, annál jobb.
Wahlberg és felesége örömmel használta ki azt a pár nyugodt napot, amíg a kórházban voltak. – Nagy volt a nyugi, mintha nászutasok lettünk volna egy szállodában. Jó dolog a nagycsalád, de az ember elfelejti, mi az a nyugalom és a csönd. Rhea folyton tévét nézett, mert végre nem jött be mindig valamelyik gyerek, és kapcsolt át egy másik csatornára.
Mark Wahlberget legközelebb a Komfortos mennyország című Peter Jackson-filmben láthatjuk, amely Alice Sebold magyarul is olvasható regényéből készült. Családapát alakít, akinek lányát meggyilkolják, ő pedig nem tudja feldolgozni a veszteséget.