Az A Company lett a Budapest Film Kft. új többségi tulajdonosa

2010. január 27-én Alexander van Dülmen, a berlini székhelyű A Company Consulting & Licensing AG vezérigazgatója és Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója aláírta a végleges szerződést, és ezzel az A Company 51%-os, többségi tulajdonosa lett a Budapest Film Kft.-nek.

A többségi tulajdonos Poich Lórándot, a TV2 korábbi programigazgatóját nevezte ki a Budapest Film Kft. új ügyvezető igazgatójának. Poich Lóránd 2009 ősze óta az A Company Hungaria ügyvezető igazgatója. Port Ferencre, aki két évtizedig vezette a céget, a továbbiakban tanácsadóként számít a cég, ezen kívül a megújult Felügyelőbizottság tagja lett. További tagok: Alexander van Dülmen, valamint Andreas Kukutsch, az A Company üzletfejlesztési igazgatója.

A cég eddigi szakmai vezetői - Szelényi Ákos és Csurdi Gábor - mellé hamarosan új szakember csatlakozik a marketingvezetői státuszban.

Az akvizíció következtében az A Company többségi tulajdonosává vált a Filmklik.hu VoD platformnak. A taggyűlési határozat értelmében Bognár Péter mellett Poich Lóránd lett a cég társ-ügyvezető igazgatója.

„A Budapest Film Kft. az elmúlt 20 évben filmes értékek és a magyar filmek melletti elkötelezettsége ellenére piacvezető volt a független forgalmazók között. A megváltozott piaci viszonyok miatt azonban a nemzetközi filmvilágban elismert szakmai befektetőre volt szükség. Az A Company képes lehet biztosítani a Budapest Film Kft. hosszú távú fennmaradását és fejlődését.” - nyilatkozta Alexander van Dülmen.

„A Budapest Film Kft. meglévő kulturális és üzleti kapcsolatrendszere, a jövőben megnyíló koprodukciós lehetőségek és a Filmklik által képviselt digitális világ óriási potenciálja remek lehetőség arra, hogy az újjáalakult cég Magyarország vezető független tartalomszolgáltatójává váljon. Ezért fogunk dolgozni az elkövetkező izgalmas években.” - nyilatkozta Poich Lóránd.

Az Art mozikat is tulajdonló Budapest Film ZRt. vezérigazgatója továbbra is Port Ferenc marad, aki a már értékesített Bem mozi mellett további kettő Art mozitól szeretne megválni. A jelenlegi értékesítéssel a Budapest Film Kft, mint filmforgalmazó többségi tulajdonrészét adták el.

Hirdetés