Boldog hatvanadik szülinapot, Psycho!

Hatvan magyar színésznő ment el a Psycho című film zuhanyjelenetének újraforgatására idén nyáron. Minden snittben másik színésznő látható, szám szerint 60, pont annyi, mint ahány éves a film.

Egy szülinapi rajongói projektnek indult, ami annak köszönhetően, hogy igazán híres színésznők is elvállalták, egészen nagyra nőtt.

A Psycho60 valójában a 3 perces zuhanyjelenet újraforgatva 60 különböző magyar színésznővel. De a készítők mindenképp meg akarták mutatni, hogy melyik snittben ki látható, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a stáblista hosszabb lett, mint maga a jelenet.

Végh Vozó Zoltán rendező, sokat gondolkodott, hogyan lehetne valami érdekességet alkotni a Psycho 60-ik születésnapjára. Eredetileg az volt az ötlet, hogy majd minden színésznő felvesz egy rövid snittet telefonnal magáról otthon és ő összevágja. Végül úgy végződött, hogy felépítette a díszletet az Örkény Színházban, legyártotta hozzá a henteskést, a lefolyót és a zuhanyfejet is, és a világot is felforgatta a tökéletes zuhanyfüggönyért. Minél beljebb haladt a projektben, annál inkább ragaszkodott a tökéletes másolathoz.

A végeredményből nem látszik, hogy milyen nehéz volt egy hatvan éve bemutatott amerikai film egy jelenetét újraforgatni, az itt található werkfilm ugyanakkor elég sok kulisszatitkot elárul:

Alfred Hitchcock Psycho című filmjét 1960 júniusában mutatták be New Yorkban. Ennek hatvanadik évfordulója alkalmából Budapesten újraforgatták a híres zuhanyjelentet Psycho 60 néven.

A teljes film megtekinthető a YouTube-on: