Budapestről is jelentkezik a 2020-as MTV EMA gála

Magyarország is a legendás zenei show partnerei között.

A 2020-as MTV Europe Music Awards több szempontból is rendhagyó eseménynek ígérkezik. Az egyik legizgalmasabb, hogy 2020-ban Magyarország is a gála hivatalos partnere! Ennek köszönhetően négy emblematikus magyarországi helyszínt is megismerhetnek majd az MTV nézői világszerte. Az is kiderült, hogy a világszenzációnak számító brit lánybanda, a Little Mix vezényli majd a november 8-i neves eseményt, ezt egy animációs videóban közölte a zenecsatorna.

A november 8-i MTV European Music Awards keretében Budapest is bejelentkezik majd a világszerte követhető adásba, így a nézők az Egyesült Államoktól egészen Ausztráliáig megismerhetik Magyarország négy ikonikus helyszínét. Az EMA a zenei élet egyik legnagyobb eseménye, ahol az európai közönség a legnagyobb kedvenceit díjazza. A gála házigazdáját egy ötletes animációs videóval fedte fel az MTV, így kiderült, hogy a világszerte kedvelt brit lánybanda, a Little Mix (lásd fotón)  tagjai vállalták idén a házigazda szerepét. A csapat tagjai szuperhősként néznek vissza – a kifejezetten az eseményre készített – animációs videóból. A lányok felvételről, Londonból jelentkeznek majd.

„Micsoda megtiszteltetés, egy valóra vált álom, hogy mi vezényelhetjük az MTV EMA díjátadóját! Mindig is imádtuk ezt a látványos és különleges eseményt, tűkön ülve vártuk az eredményhirdetést, és azt, hogy ki viszi haza a megtisztelő elismerést” – mesélték a Little Mix tagjai. „A házigazdaszerep felelősséggel jár, de kétség sem fér hozzá, hogy együtt sikeresen véghez visszük!” – tette hozzá a lánybanda.

A Little Mix 4 kategóriában száll harcba a 2020-as EMA-n: a Legjobb pop, a Legjobb együttes, a Legjobb virtuális előadás és a Legjobb brit és Legjobb ír előadó kategóriában is jelöltek. A lánybanda legújabb dalát, a „Sweet Melody”-t adja majd elő a gálán, Sam Smith, Zara Larsson, Doja Cat, Maluma és YUNGBLUD produkciói mellett. A hagyományokhoz híven nemcsak nemzetközi szinten, hanem lokálisan is szavazhatnak a nézők kedvenc előadóiművészeikre. A magyar zenészek közül az Irie Maffia, ByeAlex, Metzker Viktória, Dzsúdló és Carson Coma küzd az EMA Legjobb magyar előadójának járó elismeréséért.

A jelöltek listája elérhető az esemény hivatalos oldalán, a voksokat november 2-án éjfélig tudják leadni a rajongók az MTV EMA honlapján. További képek és információk a weboldalon, az esemény Facebook-, Twitter- és Instagram-oldalán. MTV EMA gála november 8-án, magyar idő szerint 20:00-tól követhető élőben a MTV-n! A magyar feliratos verzió ismétlése november 9-én 17:00-tól, további ismétlések november 13-án 10:15-től és november 15-én 07:45-től láthatók.