Újabb fesztiválokra kapott meghívást a Post Mortem

Bergendy Péter horrorfilmje ott lesz Triesztben, San Sebastianban és Malagában is.

Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem – melynek világpremierjére október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt került sor – újabb három fesztiválra kapott meghívást. Bekerült a stílusosan Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival és a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a november 11-én kezdődő Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába is.

A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó első magyar horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina. Mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. Az első magyar horrorfilm várhatóan 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba.

Bergendy Péter rendező, aki 2019-ben nemzetközi Emmy-díjra jelölt Trezor és a legendássá vált A vizsga rendezésével a közönségbarát zsánerfilm számára keresett új utakat, legújabb alkotásával egy hazánkban eddig nem rendezett műfajban mutatja meg tehetségét: a Post Mortem hátborzongató utazásra hívja a nézőt.

1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A Post Mortem a varsói világpremierrel egy időben, október elején mutatkozott be a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléjén, a Sitgesi Filmfesztiválon, és immár publikus a hír, hogy három újabb fesztiválra is meghívást kapott, így ott lesz Triesztben, San Sebastianban és Malagában is. 

”A latin országokban nagy hagyománya van a horrorfilmeknek. Nagy öröm és elismerés nekem, hogy Spanyolországban kifejezetten rákaptak a filmre, és Sitges után két újabb meghívást is kaptunk, így egy katalán, egy baszk és egy spanyol fesztiválon is versenyben vagyunk.” – nyilatkozta a film rendezője.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatóak a vásznon. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zenét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája. A Post Mortem várhatóan 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba. Előzetes itt. -  FB,  -  Insta.