Egy hét múlva hazai ősbemutató a Centrál Színházban

Házassági leckék középhaladóknak 2 Stohl Andrással, Balsai Mónival, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal.

Október 30-án újabb hazai ősbemutatóval várja a közönséget a budapesti Centrál Színház. Az immár évek óta nagy sikerrel játszott Házassági leckék középhaladóknak „folytatásában” Florian Zeller francia író újragondolta az eredeti előadás alaphelyzetét és egy frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt. Így Puskás Tamás rendezésében a nézők ismét együtt láthatják a színpadon Stohl Andrást, Balsai Mónit, Kovács Patríciát és Schmied Zoltánt. Az előadást mindenkinek ajánljuk: simliseknek és őszintéknek, férfiak és nőknek, azoknak, akik látták az előző részt, és azoknak is, aki nem...

Kedvenc hazudozónk, Michel (Stohl András) bajban van: felesége, Laurence (Balsai Móni) ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti házaspár (Kovács Patrícia - Schmied Zoltán) férfi tagját amint egy idegen nővel csókolózik. Michel a kegyes hazugság mellett érvel. Nehezíti a helyzetet, hogy a két házaspár aznap együtt vacsorázik, így a katasztrófa borítékolható.

A Házassági leckék középhaladóknak méltán a Centrál Színház egyik legnépszerűbb előadása: könnyed és frivol komédia a hűtlenségről. Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta most újra a szerző, Florian Zeller, a kortárs francia szépirodalom fiatal(abb) generációjának meghatározó alakja. A Molière-díjjal, Prix Interallié-val és a Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja elismerésekkel méltatott 41 éves szerzőre egy észbontó este erejéig egy asztalhoz ültette ugyanazt a négy szereplőt.

„Azt hiszem, már mindannyiunknak volt része olyan kellemetlen vacsorában, amikor a könnyednek ígérkező estén váratlanul súlyos témák kerültek terítékre. Ugyanakkor roppant szórakoztató tud lenni, mikor az ember mindent elkövet azért, hogy a titkai ne derüljenek ki.” - mondta az egyik női főszereplő, Kovács Patrícia. A másik női főszereplő, Balsai Móni hozzátette: „Az író azt a kérdést teszi fel a darabban, hogy megcsalás esetén az őszinteség vagy a kegyes hazugság-e a célravezetőbb, Ez egy nagyon nehéz dilemma, de egy biztos: én soha nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.”

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: „Az előző darab – melyet immár 150-szer adtunk elő – egy bővérű francia komédia. Ebben a második részben mélyebb vonók szólalnak meg. Egy idő után úgy érezzük, mintha mocsáron, vagy a Hold sötét oldalán járnánk, teljes a bizonytalanság, fogalmunk sincs, mi az igazság. A Házassági leckék középhaladóknak 2. ádázabb darab, mint az első volt, de változatlanul egy nagyon szórakoztató komédia, mely remek játéklehetőséget biztosít ezeknek a nagyszerű színészeknek.”

A Házassági leckék középhaladóknak 2. rendezője Puskás Tamás. jelmeztervező Matis Edit, a díszlettervező Pallós Nelli, fordította Baráthy György. Az előadást mindenkinek ajánljuk: simliseknek és őszintéknek, férfiak és nőknek, azoknak, akik látták az előző részt, és azoknak is, aki nem... 

FB.