Sue Fabisch: Anyatigrisek - A koncert musical

A gyermek születése csak az első megpróbáltatás… Az anyaság egy életre szól.

A Liliom Produkció jóvoltából végre hazánkban is látható a világhírű musical, Sue Fabisch legendás darabja! Az eredeti angol nyelvű előadást tíz éve játsszák töretlen sikerrel a világ minden táján. A produkciót Danics Dóra, Veres Mónika Nika, Jónás Andi és Király Linda főszereplésével a női témákat eddig is nagy sikerrel színpadra állító - Tallós Rita rendezi. Az Anyatigrisek című koncertszínházi előadást november 15-től láthatja a nagyközönség Budapesten, a MOM Kulturális Központban. Az Anyatigrisek tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit is jelent szülőnek lenni. Nem számít, hogy fekete öves anyuka vagy tapasztalatlan kismama vagy, a másfél órás zenés komédia garantáltan mindenkit jókedvre derít majd. Kell ennél több a közönségnek?

Amy-nek, a mindenórás kismamának babaváró bulit rendeznek a barátnői. Barbara az érzelmileg túlfűtött főállású háziasszony, Brooke a munkamániás, folyton stresszes ügyvédnő és Tina az elvált, megfelelés-kényszeres anyuka együtt látják el jótanácsokkal a várandós házigazdát, akinek igencsak naiv elképzelései vannak az anyaságról. A három nőnek hála, már nem sokáig…  Az eredeti angol nyelvű előadást, amely eddig négy kontinensen aratott töretlen sikert, tíz éve játsszák folyamatos teltházzal a világ minden táján. A Liliom Produkció jóvoltából a magyar közönség is végre megismerheti a világhírű musicalt, méghozzá koncertszínházi formában. Fergeteges érzelmi hullámvasút, amelynek minden pillanata élmény! A koncertszínházi előadásban olyan zenei traktusok hangzanak fel híres musicalekből, amelyek mindenkinek ismerősen csengenek majd….és ez nem véletlen….

Az Anyatigrisek a Liliom Produkció első saját darabja, amellyel bemutatkozik a magyar közönségnek. Tallós Rita, ízig-vérig boulevard rendező. Több nagysikerű előadásával már bizonyította, hogy kitűnő érzékkel választja ki, miből lesz sikerprodukció. Leghíresebb rendezése a Menopauza, a mai napig folyamatos teltházzal fut a Játékszínben. Az Anyatigrisekkel a Liliom Produkció női színháza indul el.

Sue Fabisch (író)

Sue Fabisch, díjnyertes dalszerző, író, akinek Motherhood the Musical című darabja már több mint tíz éve szórakoztatja külföldön a nézőket folyamatos teltházzal. Japántól, Ausztrálián keresztül, Nagy-Britannián át az Amerikai Egyesült Államokig mindenhol folyamatos sikert arat. Az előadás dalai elnyerték a Radio Disney díját. Emellett, Sue saját szerzeményeiből álló albuma bekerült a Billboard Magazine Comedy Chart első 10 helyére, valamint az Avon Lady Album című CD-jét az azonos nevű kozmetikai vállalat forgalmazza világszerte 3 millió eladott példánnyal. A New Jersey-ből származó Sue-nak három gyermeke van (négy, ha a férjét is számolja), jelenleg Nashville-ben él.

Johnny Rodgers (zeneszerző)

Johnny Rodgers, nemzetközileg elismert énekes-dalszerző, Broadway veterán, az amerikai zene nagykövete. Johnny, a New York-i Éjszakai élet-, a Bisztró- és MAC-díjakat nyerte el eddig a Carnegie Hall-ban, a Jazz-ben a Lincoln Center-ben, és más premier klubokban végzett előadásaiért. Dalszerzői munkájának elismeréseként a Billboard és az ASCAP Alapítvány díjait kapta meg.

Király Linda, nemzetközileg ismert, többszörös díjnyertes énekesnő. Magyar szülők gyermekeként látta meg a napvilágot New Yorkban. Hazánkban 17 évesen robbant be a köztudatba a zeneiparban a Szerelem az Utolsó vérig című dalával, valamint a Big Borther című tv reality show főcímdalával. Később jónéhány top slágerrel a háta mögött az amerikai Universal Records-hoz szerződött és olyan hírességekkel dolgozott együtt eddigi pályafutása során, mint Rodney Jerkins, Ryan Leslie, Mousse T, Walter Affanasieff, Pras Michel a the Fugees-ból, vagy Diane Warren és Bob Sinclair. Karrierjének egyik legkiemelkedőbb pontja az Eric Benet-tel készült duett volt, amely a művész kétszeres Grammy díjra jelölt Love and Life című albumán jelent meg. Emellett, vele készült az Olimpiai dal 2004-ben. A színház világában is megállta a helyét, három évig játszotta Christine szerepét az Operaház Fantomjában, melyre maga Andrew Lloyd Webber választotta ki. Lindát elképesztő, 5 oktávot átfotó hangja és szívből jövő, dinamikus előadásmódja teszi generációja egyik legerőteljesebb énekes-előadóművészévé.

Veres Mónika Nika, hazánk egyik legkülönlegesebb hangú énekes tehetsége. Gyermekként tagja volt a Magyar Állami Operaház gyermekkórusának, majd 13 éves korában indult szóló énekesi pályafutása. Két nagy és számos kislemeze jelent meg ezekből az évekből. Tehetségét 2000-ben eMeRTon-, majd 2007-ben és 2011-ben Fonogram díjjal jutalmazták. Egy évvel később pedig a VOICE című tehetségkutató legjobb női hangja lett. Láthattuk többek között a We Will Rock You musicalben, ezen kívül a képernyőn is többször feltűnt, például a Sztárban Sztár és a Nagy Duett szereplőjeként. Mind a mai napig könnyűzenei előadóként tevékenykedik.

Jónás Andit a Romantic énekesnőjeként ismerhette meg a közönség, vele készült a roma dance trió első aranylemeze. Ezt követően olyan előadók, együttesek koncertjein és lemezein vokálozott, mint például: Cserháti Zsuzsa, Szikora Róbert, az Irigy Hónaljmirigy valamint a világhírű Quincy Jones. Színész-énekesi tehetsége a színházi világban teljesedett ki, ahol musical és prózai szerepeket játszik. Imádja a gyerekeit, szeret énekelni és hobbija a nevetés. Ezek a dolgok is segítik az Anyatigrisek karakterének megformálásában.

Danics Dóra 2013-ban írta be magát a magyar hírességek közé, első nőként megnyerte  az X-Faktort, miközben egyszer sem párbajozott. 2016 óta a Cimbaliband zenekar énekesnője. Televízióban is többször láthattuk, a közönség Biancaként ismerhette meg az Oltári csajok című sorozatban. Első albuma Bújócska címmel jelent meg. Színházi szerepi közül az István a Királyban Gizellaként, a Shrek című musicalben pedig Vakegérként szerepelt. Jelenleg a Tengerszem zenekar énekesnőjeként dolgozik.

Az Anyatigrisek című előadásról bővebb információ a Liliom Produkció honlapján és facebook oldalán tekinthető meg.

Előadás időpontok:

november 15. (vasárnap) 19:00 - PREMIER

november 21. (szombat) 19:00

december 16. (szerda) 19:00

január 1. (péntek) 19:00

Jegyvásárlás itt.