Az evolúció, mint valóságshow – Íme, Harari első képregénye

Könyvajánló Barack Obamával és Bill Gates-szel!

Magyarországra is megérkezett is Yuval Noah Harari világhírű sikerkönyvének, a Sapiensnek a képregényverziója. A 60 nyelvre lefordított és több mint 16 millió példányban elkelt bestseller most két neves képregényrajzoló, David Vandermeulen és Daniel Casanave közreműködésével indul újabb világhódító útjára Sapiens – Rajzolt történelem címmel.

A képregény – a regényhez hasonlóan – azt meséli el, hogyan lett egy jelentéktelen majom a Föld nevű bolygó ura, és hogyan jutott el odáig, hogy képes legyen széthasítani az atomot, elrepülni a Holdra, vagy módosítani az élet genetikai kódját. Az olvasó meghívást kap egy vad, történelmei körutazásra, ahol idegenvezetője Yuval Noah Harari lesz, segítségül hívva a képregény kitalált, világjáró karaktereit. Nálunk az Animus Könyvek által gondozott kötet az emberi evolúciót egy olcsó valóságshowként ábrázolja, a sapiens és a Neander-völgyiek első találkozását a modern művészet remekművein keresztül tárja elénk, míg a mamutok és a kardfogú tigrisek kihalását „detektív” filmként meséli újra.

„A képregény csodálatos eszköz. Létezésének köszönhetően Yuval Noah Harari eszméi most még világosabban jelenhetnek meg. Yuvallal együtt dolgozni ezen a nagyszerű szövegen egyszerre jelent kihívást és megtiszteltetést” – mondta David Vandermeulen, a könyv társszerzője, míg az illusztrátor, Daniel Casanave fantasztikus kalandnak tartja, hogy egy kedves, régi munkatársával állhat Harari eszméinek szolgálatába

„Ami ennyire érdekessé és provokatívvá teszi a könyvet, az az, hogy a rendkívül tömör és elsöprő történelemből olyan alapvető dolgokat emel ki, melyeknek köszönhetően képesek voltunk arra, hogy felépítsük ezt a rendkívüli civilizációt, amelyet természetesnek veszünk, és perspektívát ad arról, hogy milyen rövid ideje élünk csak ezen a Földön” – fejtette ki a regény kapcsán Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke. De korszakos műnek tartja Bill Gates is. „Harari olyan közvetlen stílusban mondja el a történelmünket, hogy a könyv szinte letehetetlen. Akit érdekel az fajunk történelme és jövője, annak csak ajánlani tudom.”

A Sapiens – Rajzolt történelem már online és a könyvesboltokban is megvásárolható. További információk itt.