A TRIP WebSzínháza bemutatja: Vírus TV

Információk, tények, vélemények.

A TRIP november 18-án indítja el Vírus TV című online sorozatát, ami a napjainkban mindenkit foglalkoztató járványügyekre fókuszál. A tudományosabb társadalmi, demográfiai, kulturális és gazdasági hatások mellett a szórakoztató, rövid epizódok olyan tabutémákra fókuszálnak, mint megváltozó ismerkedési-, hobbi-, párkapcsolati- és kulináris szokásaink.

A misztikus 2020-as évben a pandémia fenekestül felforgatta életünket. Mindenkit a naprakész hírek, a halálozási ráták és a ’hogyan tovább’ kulcsmomentumai foglalkoztatnak. A legrosszabb szcenáriók, összeesküvés-elméletek és a magányos téli medve-álom mellett azonban számos olyan kérdés merül fel az emberekben, amik talán még elemibbek, sokszor tabukat döntögetnek. Mi lesz a jövőnkkel? Hogyan tervezzünk? Tanuljunk, vagy dolgozzunk? Hogyan ismerkedjünk? Mikor fogunk végre megint lazítani és hogyan kapcsolódhatunk ki ezen hónapok alatt? Hogy fog a gyerekem szocializálódni, egy puszi a nagyinak már megvetést vált ki? Hogyan alakulnak át családi-, baráti- és egyéb társas kapcsolataink? Hogyan oldjuk fel a folytonos szorongást, a téli depresszióra halmozódó extra aggodalmakat? A TRIP WebSzínházának csapata ezekre a kérdésekre próbál választ találni új online, Vírus TV című tematikus sorozatában, amellyel kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg. A fiatalok mentálhigiénés állapotára való odafigyelés kitüntetett fontosságú a jelen körülmények között.

„Félünk, kapkodunk, bezárkózunk, kínlódunk és várjuk a végét. Még sokáig nem lesz vége, és ha vége lesz, akkor sem teljesen, hiszen beláthatatlan nyomokat hagy az emberiségben. Nem a vírus, a következményei... Megpróbálunk felkészülni rá; a Vírus TV egy olyan aspektusból vizsgálja a jelenlegi helyzetet, amelyben megpróbál a primer hírek mögé látni, megérteni, milyen sebeket üt rajtunk a túlélésért folytatott küzdelem.” – nyilatkozta Magács László, a TRIP WebSzínházának alapítója.

Az első online epizódban olyan véleményvezérek működnek közre, mint Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, író; valamint Weiler Péter képzőművész, író, a Habostorta, a Randivonal és a Puncs társkeresők alapítója. A tematikus beszélgetés témája a Társkeresés a koronavírus ideje alatt. Katz Dávid, a 24.hu újságírójának közreműködésével, az utca emberének véleményét, tapasztalatait is bemutatjuk a témákhoz kapcsolódó videóbejátszásokban. A szakértői ismereteken túl a közönség véleményét is szeretnénk megismerni, így interaktív módon bekapcsolódhatnak az élő közvetítés résztvevői. A beszélgetést a WebSzínház TRIP Hajó-beli stúdiójából közvetítik élőben – az epizódok visszanézhetőek a későbbiekben –, az online tartalom az oldalon mindenki számára ingyenesen elérhető.

A Vírus TV első hat epizódjának tematikája:

1.         Társkeresés a koronavírus ideje alatt

A kérdés tömegeket érint, hiszen az alapvető létszükségleteket – beleértve a társkeresést és a szexuális életet egyaránt – nem lehet szögre akasztani a veszélyhelyzet idején sem.

2.         A művészvilág áldozatai

Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt.

3.         Hazaköltöző fiatalok

Bezárt kollégiumok, csökkentett fizetések, tömegesen megszűnő munkahelyek – hazaköltözni kényszerülő fiatalok.

4.         Utazási szokások változása

Maszk és kesztyű a tömegközlekedésen, könyökkel átkarolt kapaszkodók, kreatív gombnyomási kísérletek. Lemondott külföldi utak, növekvő belföldi turizmus... nekem a Balaton a riviéra!

5.         Családon belüli erőszak

Bezártság a nap 24 órájában, milyen súlyos következményei voltak és lehetnek a karantén miatt kialakult otthoni feszültségnek? Hova fordulhatunk?

6.         Reintegráció a koronavírus-járvány után

Megszokottá vált a szűkkörben eltöltött szabadidő – milyen pszichológiai hatása lesz, ha az embereknek szinte teljesen megszűnnek a társas kapcsolatai az online világon kívül?