Megjelent Zsüd legújabb dala

Három csaj ereje manifesztálódott a ‘’Don’t Play the Fool’’ c. dalban annak érdekében, hogy támogassák a lengyel nőket.

Ahogy a lengyel nők utcára vonulnak, hogy kifejezzék tiltakozásukat az extrém szigorú abortusztörvény módosítás kapcsán, a Kelet-Európai Zeneakadémia (Eastern European Music Academy) kurzus három résztvevője, a lengyel Karo Glazer, a magyar Zsüd (lásd fotón) és észt Britt Randma közös dalt készítettek szolidaritásuk és támogatásuk jegyéül.

A ‘’Don’t Play the Fool’’ c. dal egy energikus lázadó dal, amely hangja kíván lenni minden lengyel, és más országban élő nőnek, akiket méltatlan helyzetbe kényszerít a kormány. A dal producere Zsüd, aki cinematic és electro-pop projektje mellett az imPro School egyik vezető oktatója. A dalszerző és dalszövegíró pedig a lengyel származású, de londoni székhelyű Karo Glazer, aki elsöprő energiájával átitatott zenéje, performanszai és motivációs beszédei alapján nem véletlenül kapta a #LadyDynamite becenevet.

“Amikor a szöveget írtam, nem tudtam kiverni a fejemből a jelenlegi helyzetet. Tudtam, hogy egy erős szöveget kell írnom, ami erőt ad az embereknek, hogy harcoljanak a jogaikért. Az emberek Lengyelországban ezt már háborúként emlegetik… és sajnos egyet kell, hogy értsek velük. Büszke vagyok arra, hogy az emberek az utcán vonulnak. A lengyel nők épp történelmet írnak. Harcolnak és nyerni fognak. Éppen ezért a ’“Don’t play the fool” életem egyik legfontosabb dala, ezeknek a hősöknek dedikálva” - mondta a lengyel énekes-dalszerző.

“Művészként fontos, hogy hangot emeljünk a fontos ügyekért, pláne, ha az közel áll a szívünkhöz. Mind pontosan értettük azt a folyamatot, amelyen Karo keresztül ment, és ami alatt ezt a szöveget írta. Mint nők, mind a lengyel nők mellett állunk, és szurkolunk nekik ebben az alapvető emberi jogokért küzdő harcban. Az abortusz betiltása nem fogja ezt eltüntetni, csak sokkal rizikósabbá teszi” - tette hozzá a projektmanager, Britt Randma.

Kelet-Európai Zeneakadémia (Eastern European Music Academy) kurzust az Ukrán Zenei Export iroda hívta életre, a teljes régiót érintve, 50 diák bevonásával. Az elmúlt három hónap alatt Karo, Zsüd és Britt közösen dolgoztak a zenén.  A ‘’Don’t Play the Fool’’ az egyik első relase a hamarosan megjelenő válogatáslemezről, amelyen a képzés diákjainak kollaborációs alkotásai találhatóak. A dalok a litván Monokey kiadó gondozásában jelennek meg.