December 1-jén indul az ArteKino online filmfesztivál ötödik évada

Nézz egy hónapig ingyen európai fesztiválfilmeket!

A filmek 45 országban lesznek elérhetőek, bárki regisztrálhat, a filmek megtekintése pedig ingyenes. A filmekre ötezer virtuális jegyet biztosít a fesztivál Európa szerte, úgyhogy érdemes időben lecsapni rájuk. A válogatásba olyan filmek kerültek be, amelyek korábban nagyszerűen szerepeltek az A-kategóriás filmfesztiválokon - Berlin, Cannes, Velence vagy Locarnó - az európai mozikban mégsem kaptak kellő figyelmet.

Mi azért szeretjük az idei válogatást, mert a merítés a korábbiaknál is színesebb lett. Dokumentumfilmek keverednek fikcióval és ezek különféle kombinációival. Dráma csap át komédiába, majd hiperrealizmusba. Európai konfliktusokat látunk fiatal filmesek szemével, új megközelítésben, lehengerlő empátiával és parádés dramaturgiával. A Cat in the Wall a mi kedvencünk, de meleg szívvel ajánljuk az Ivana the Terrible, a Son of Sofia, és a Motherland című filmeket is.

A fesztivál idén is várja az olyan filmszerető 18-25 év közötti fiatalok jelentkezését, akik zsűritagként szívesen részt vennének a fesztivál legjobb filmjének kiválasztásában. A zsűritagok utazást nyernek Párizsba, a fesztivál ünnepélyes díjátadójára és találkozhatnak a győztes filmkészítőkkel (az aktuális járványhelyzettől függően).

Link a regisztrációhoz itt.

A filmek ingyenesen elérhetőek december 1-31. között ezen a linken, egy gyors regisztrációt követően.

Az idei fesztivál médiapartnerei a magyarhangya és a Filmhu.

Hirdetés