Hegedűs D. Géza, Dag Hartelius Nagykövet Úr, Fekete Linda - a Rózsavölgyi Szalon online műsorában

Elkészült a Rózsavölgyi Szalon Mi jár a fejedben? című műsorának 5. adása.

Kicsit svéd ünnepi műsort is készítettek. Józan László és Csiby Gergely a Skandináv karácsony című könyv egyik receptje alapján pástétomot készítettek Dag Harteliusnak, Svédország budapesti nagykövetének, aki meg is kapta a kulináris ajándékot. A Nagykövet Úr pedig a rezidencián mesélt a svéd ünnepi szokásokról, a fényt hozó Luciáról, és arról, miként működik a diplomácia online.

Fontos tudni: a svéd nagykövetség és a Rózsavölgyi Szalon közötti kapcsolat akkor kezdődött, amikor bemutatták a Diplomácia című darabot, amelynek egyik történelmi főszereplője Raoul Nordling egykori svéd főkonzul, aki lebeszélte Dietrich von Choltitz német tábornokot arról, hogy - Hitler parancsát végrehajtva - felrobbantsa Párizst.

Kapcsolatuk a svéd nagykövetséggel újabb állomásához érkezett: tavasszal kezdik próbálni a Churchill és Garbo című darabot, amelynek alapja Winston Churchill és Greta Garbo megtörtént találkozása. A svéd ikont Nagy-Kálózy Eszter formálja meg, Churchillt Hegedűs D. Géza, ő is rendezi az előadást. Churchill titkárát pedig Csiby Gergely alakítja majd, a Mi jár a fejedben? egyik műsorvezetője. Erről is esett szól az online műsor mostani adásában, hiszen Hegedűs D. Gézát is kérdezték a műsorvezetők.

És ha már Svédország: az ABBA „győztes számát” énekli a műsorban Fekete Linda, s közben megpróbál síelni a hó nélküli Budapesten, majd beszél arról is: most játszik először a Rózsavölgyiben, igaz, a járvány miatt már kétszer csúszott Zalán Tibor El kell mondanom című darabjának a premierje, amelynek ő az egyik főszereplője.

A Mi jár a fejedben? című műsor 5. adása itt  megnézhető.