Legyél online tanácsadó!

Ha igazán jók vagyunk valamiben, akár tanácsokat is adhatunk másoknak, mindezt vállalkozásszerűen.

Mindenki jó valamiben. Mindenkiben van tehetség, csak meg kell találni, hogy mi is az pontosan. Amikor felfedeztük a rejtett képességinket, akkor akár kamatoztathatjuk is a tehetségünket. Manapság nagyon sok olyan állás létezik, amelyről talán nem is hinnénk, hogy mennyire jövedelmező lehet, ha komolyan foglalkozunk vele és vállalkozásként gondolunk arra. Ilyen lehet az online tanácsadó szakma. Két dolog szükséges hozzá, az egyik, hogy jók legyünk valamiben, a másik, hogy elsajátítsuk az online tanácsadás minden fortélyát, hogy aztán valóban ez legyen a munkánk a jövőben.

A szaktudás és az online tanácsadó szakma

Ahhoz, hogy jó online tanácsadó legyél, először is az adott szakmáról kell mindent tudnod. De ez igaz bármire, amivel kapcsolatban tanácsot akarsz másoknak adni. Kezdetben végezheted ezt a munkát másodállásként, így nem kell kockáztatnod és mindent egy lapra feltenned. Ennek az a feltétele, hogy legalább 36 órás munkaviszonnyal rendelkezz, vagy nappali tagozaton kell tanulnod, akár közép, akár felsőoktatásban. Ha eldöntötted, hogy egyéni vállalkozó leszel, akkor mindenképpen meg kell jelölnöd egy tevékenységi kört – később ez bővíthető -, amihez szükséged lehet képesítésre vagy engedélyre.

Ha nagyon jó vagy adott szakmában, ha tudsz az emberekkel bánni, akkor már csak az online tanácsadó szakmával kell megbarátkoznod. Akár egy tanfolyamra is beiratkozhatsz. Nem csak azért, hogy valóban jó legyél ebben a szakmában, hanem üzleti megfontolásból is, hiszen weboldalt kell majd működtetned, reklámoznod kell majd magad különféle csatornákon, de még termékek is kapcsolódhatnak a vállalkozásodhoz, ami plusz bevételt jelent majd a vállalkozásod számára.

A képzésen minden olyan dolgot megtanulsz, ami sikeressé tehet az üzleti vállalkozásodban. Tanulhatsz majd vállalkozási ismeretet, megtanulod, hogyan szerezz ügyfeleket, de sikeres marketing stratégiákat is elsajátíthatsz, amelyekkel az üzleti vállalkozásod sikerességét tudod majd a jövőben biztosítani.

Egyéni vállalkozás vagy cégalapítás?

Sok mindent meg kell fontolni, ha komolyan gondoljuk, hogy a jövőben azzal foglalkozunk, ami tényleg boldoggá tesz. Dönthetünk az egyéni vállalkozási forma mellett is, hiszen nem drága a fenntartása, egyedül hozhatod meg a döntéseket, a tevékenység szüneteltethető és meg is szüntethető. Online és személyes ügyintézéssel is el lehet indítani az egyéni vállalkozást. Online módon az Ügyfélkapu fiókon keresztül lehetséges, személyesen pedig egy Kormányablakban.

Székhelyre mindenképpen szükséged lesz. Ez lehet a saját otthonod, de székhelyszolgáltatás is igénybe vehető. Ilyen székhelyszolgáltató a LOGOSZ Cégcsoport, aki ingyenes tanácsadással és sok más szolgáltatással lehet a segítségünkre. Ilyen például a cégalapítás, az egyéni vállalkozás elindítása, a bélyegzőkészítés, illetve partnercége, a Kontír Professional Kft. a könyvelésben lehet a segítségünkre.

A LOGOSZ Cégcsoport Budapesten 12 irodában várja az ügyfeleket, amennyiben vállalkozásindításon, vagy cégalapításon gondolkodunk. Tanácsot telefonon, levélben és személyesen is kérhetünk tőlük.

A LOGOSZ a cégalapításban is a segítségünkre lehet, hiszen segítenek kiválasztani a megfelelő adózási módozatot, a vállalkozási formát és a tevékenységi kört is, hogy a cég, a vállalkozás, minél költségtakarékosabban működjön.

Hirdetés