Idén is színjátszó tábor Kecskeméten!

Nyári maszkok és katarzis

Lassan a tavaszba lépünk, nincs olyan messze a nyár sem, és hidd el, hamarosan magunk mögött hagyjuk végre a Covid-tébolyt! Okos döntés már most tájékozódni a nyári lehetőségekről. 2021-ben is hív a PEOPLE TEAM színjátszó tábora Kecskeméten!

Két hét, négy színművészetis hallgató, egy előadás – ezekre számíthatsz nagy vonalakban az 1991 óta működő PEOPLE TEAM Alapítvány 31. nyári táborában, pontosabban a színjátszó kurzuson. 2021-ben augusztus első két hetében lesz lehetőséged megmutatni a PT színpadán, mire vagy képes. Csak legyél 13–17 éves, és jelentkezz ide kattintva – lehetőleg mielőbb, mivel a foglalkozásokon korlátozott számú jelentkező vehet részt.

Érezd jól magad!

Elsősorban ne úgy gondolj a táborra, mint egy lépésre a világot jelentő deszkák felé (bár ez is megtörténhet), hanem mint önismereti tanfolyamra, amelynek végén huszonöt társaddal együtt színpadra állítotok egy színdarabot. Művészetterápiaként is felfogható; általa átélheted a katarzist. Akármennyire is gyakorlatlan vagy, színészként feladatod lesz azonosulni a rád szabott szerepeddel. Ez az élmény jobbá tehet, sőt akár az egész életedet megváltoztathatja – az is előfordulhat, hogy befolyásolja pályaorientációdat.

Színész leszel, ha nagy leszel?

A PEOPLE TEAM táborában nemcsak hasonló korú és érdeklődésű fiatalokkal köthetsz barátságot, de oktatóidtól, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves színművészszakos hallgatóitól is tanácsot kérhetsz. Ha azt a pályát és iskolát választanád, amit ők is, érdemes megkérdezned, mire számíthatsz az SZFE-n – ők többek között elmondják azt is, hány monológgal és verssel készültek, és meg kellett-e csillogtatniuk tánctudásukat. Amennyiben sikeresen veszed az akadályokat, és bekerülsz a hőn áhított intézménybe, a fent említett hasonlóság olyannyira megjelenhet, hogy ha eddig te voltál a suli sztárja, akkor egy csoportba kerülsz egy tucat fiatal sráccal, akik ugyanannyira dominánsak, és legalább annyira szomjazzák a sikert, mint te. Senki sem fog nyaggatni azzal, hogy figyelj oda az elhangzottakra, magolj, ezt vagy azt csinálj. Teljes lesz a szabadságod, ennek minden előnyével és hátrányával. A PT a rosták kivételével az egyetemhez hasonló közeget imitál: itt szintén kizárólag magadért dolgozol.

Mivel készülj a táborra?

Nem árt, ha van kedvenc versed, amit akár el is tudsz szavalni, de az sem gond, ha nem készülsz külön, hiszen úgysem azt fogod bemutatni a második hét végén, a PT pódiumán. Hozd viszont magaddal kedvenc gyerekkori játékodat vagy olyasmit, ami kedves volt a számodra, illetve egy történetet, amely megesett veled, és szeretnéd megosztani társaiddal.

Jó fej, fáradhatatlan, a határokat kutató, csaknem bármire képes csapat és remek hangulat vár idén is: „Megtaláljuk a titkos rezgést, ami csak bennünk közös. És elkezdünk hinni benne, hogy létrehozhatunk valami elképesztőt.”