Epic Drama Sorozatajánló

2021. áprilisban és májusban esedékes premierek.

Murdoch rejtélyei (Murdoch Mysteries)

11. évad - 18x45 perc

Premier: 2021. április 5. 20:15 (további részek hétköznaponként 20:15-től) 

A 10. évad sokkoló befejezése után jön a várva várt feloldás! A világszinten közkedvelt sorozat a 11. évadában is képes folyamatos meglepetést okozni! Fenyegetések, megvesztegetések, gyilkosságok, emberrablások, álhírek és politikai befolyás? Vajon hogyan lehet kezelni egy ilyen szintű korrupciót? Az ártatlanságot bizonyítani, a bűnösöknek pedig bűnhődni kell! A Murdoch nyomozó rejtélyei a 11. évadban is képes megújulni: némely szereplők távoznak, mások érkeznek (pl. Breckenried fia, John feltűnése a 4-es számú őrsön mindenképpen színesíti a sztorit), Murdochék gyereket terveznek, George és Nina pedig Párizst célozza meg jövőképként.

Christine Keeler tárgyalása (The Trial of Christine Keeler)

1. évad - 6x60 perc

Premier: 2021. április 14. 21:00 (további részek szerdánként 21 órától)

A sorozat a brit történelem közelmúltjának egyik legbotrányosabb esetét dolgozza fel, amit mára Profumo-ügyként emlegetünk. Forgatókönyvírója a BAFTA-díjas Amanda Coe (Hely a tetőn), de magát az alkotást is BAFTA tévés díjra jelölték 2020-ban. Rendezője, Andrea Harkin szintén számos díjat és jelölést tudhat munkássága mögött. Az ügy középpontjában a 19 éves Christine Keeler (Sophie Cookson) áll, aki a ’60-as években, azaz történelmileg egy hidegháborús, társadalmilag pedig egy férfiak által uralt, prűd időszakban kém- és szexbotrányba keveredett. Keelert megpróbálják kihasználni és elhallgattatni, azonban a fiatal nő nem hajlandó mások szabályai szerint játszani. Modell volt? Kém? Prostituált? Tudatosan élt a kínálkozó lehetőségekkel, vagy pusztán a nagyhatalmú emberek hétköznapi áldozata volt?  A sorozatban az ő, színfalak mögötti történetét láthatjuk, miközben megismerjük a modern kor kulturális és szexuális politikáját.

Agatha Christie Marple kisasszonya (Agatha Christie’s Marple S2)

2. évad - 4x90 perc

Premier: 2021. május 1. 21:00 (további részek szombatonként 21 órától)

Miss Marple a második évadban is csavaros bűnügyi eseteket old meg. Az Agatha Christie által életre hívott detektívnő 75. évfordulójára készült évad négy epizódból áll, és minden egy hatalmas hóviharral indul. A rejtélyek megoldásához szükség lesz a kisasszony éles eszére, hiszen egy politikus halála kapcsán ki kell derítenie, pontosan mi is történt a hóvihar ideje alatt. Egy biztos, várandós felesége igyekszik elterelni magáról a gyanút. A titokzatos hófútta este mozaikdarabjait a nyomozónő és segédei rakják össze egy teljes képpé a négy epizódon keresztül, amelyekben olykor egy titkos esküvő lát napvilágot, máskor pedig maga Winston Churchill is.

A fehér hercegnő (The White Princess)

1. évad - 8x60 perc

Premier: 2021. május 26. 21:00 (további részek szerdánként 21 órától)

A „királyregények királynőjeként” aposztrofált Philippa Gregory azonos című regényéből készült A fehér hercegnő, amely hatalomról, családról, szerelemről és árulásról mesél, méghozzá Nagy-Britannia történetének egyik legtumultuózusabb időszakából. Ám a megszokottal ellentétben női szemszögből! Lehet, hogy Yorki Erzsébet (a Primetime Emmy-díjas és kétszeres Golden Globe-jelölt Jodie Comer – Megszállottak viadala, Star Wars) és VII. Henrik (Jacob Collins-Levy – Az ifjú Wallander, Ki vagy, Doki?) viharos házassága hivatalosan véget vetett a Rózsák háborújának, de a trónért folytatott küzdelem a nemesség körében ezzel korántsem ért véget.