Tavaszi szél verset áraszt...

Költészet-napi versfolyam.

A Magyar Költészet Napja alkalmából, április 11-én a Gózon Gyula Kamaraszínház egész nap áradó versfolyamot indít honlapján A Hónap verse rovatban, illetve a színház Facebook-oldalán. A reggel hét órakor induló eseményen 11 percenként magyar költők egy-egy verse hangzik fel a színház művészeinek előadásában.

A Hónap verse rovat 2012 szeptemberében indult Fehér Ildikó színművésznő szerkesztésében a színház honlapján, melynek keretében minden hónap első napján egy kortárs, vagy éppen már klasszikussá érett magyar költő versét adjuk közre. Baka István Izolda levele című költeménye nyitotta a sort, s azóta Aranytól Szabó T. Annáig, Téreytől Szécsi Margitig terjed a paletta, mely szép áttekintése az utóbbi kétszáz év magyar lírájának. A színházi évadok kronológiáját követő versfolyamnak vannak visszatérő motívumai is: január mindig Nagy Lászlóé, a Magyar Költészet Napját pedig természetesen József Attila egy-egy versével köszöntjük minden áprilisban. A rovatban mindig kitüntető és kiemelt helyet foglal el a költőnők - Nemes Nagy Ágnestől Iancu Lauráig ívelő - hosszú sora.

A Költészet-napi versfolyamban 81, különféle hangulatú magyar verset láthatnak az érdeklődő nézők a színház honlapjának, A Hónap verse című rovatában, illetve a színház Facebook-oldalán. Reggel hét órától tekinthető meg az első vers: 2012. szeptemberétől haladunk előre az időben, és valamikor este fél tíz után érünk el a mába, az idei év áprilisának verséig. A felvételeket Boros Attila vágó-operatőr, és Hajdú László rendező készítette. A költemények Andai Kati, Benkő-Kovács Gergő, Béres Miklós, Bús Dániel, Csomor Csilla, Dóczy Péter, Fehér Ildikó, Gieler Csaba, Haik Viktória, Hajdú László, Herczeg Tamás, Hermányi Mariann, Horváth Zsuzsa, Illés Dániel, Janik László, Kálid Artúr, Károlyi Krisztián, Kátai Kinga, Menszátor Héresz Attila, Nagyváradi Erzsébet, Stubnya Béla, Sütő András, Szemán Béla, Széll Attila, Szurcsík Ádám, Szűcs Laura, Takács-Kiss Zsuzsanna, Turóczi Éva, Tűzkő Sándor, Varga Ádám és Varga József, a Gózon Gyula Kamaraszínház előadásaiban szereplő színművészek előadásában hangzanak fel.