Mozis sztárpletykák: Damon, LaBoeuf, Blanchett, Decker

A mostani válogatásunkból kiderül, hogy Matt Damon megint lenne Bourne, de talán mégsem; Cate Blanchett egyszerre négy pasival kavar; szétkapkodják a Vasembert a rajongók valamint sok érdekesség a sztárok és a mozik világából.

Matt Damon megint lenne Bourne, de talán mégsem
A Universal stúdió már nagyon gyúr a következő Bourne-filmre, hiszen a világsikert aratott trilógia csaknem egymilliárd dolláros összbevételt ért el. Az újabb sikernek két kulcsa van: a főszereplő Matt Damon és Paul Greengrass rendező. A baj csak az, hogy egyikük sem lelkesedik a negyedik részért.
– Szerintem Bourne karaktere van annyira összetett, hogy egy másik színész is a maximumot tudja kihozni belőle, például Russell Crowe vagy Denzel Washington – vélekedik Matt Damon. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy ha megint Greengrass lenne a rendező, vállalna-e még egy részt, határozott igennel felel. – Paul és én nagyon összeszoktunk a második és harmadik rész készítése közben, ha van ötlete, miről szóljon a folytatás, benne vagyok.
Greengrass azonban szkeptikus. – Kiszálltam a Bourne-projektből, mert nem tudom, milyen irányba lehetne elvinni a történetet. Úgy érzem, már mindent elmondtam, és mivel két év alatt semmi új nem jutott eszembe, más filmeken töröm a fejemet.
Természetesen az is felmerült, hogy az előzményeket elmesélő folytatást, azaz prequelt készítenének, de ehhez megint csak Damon és Greengrass kellene.
Sebaj, amíg eldöntik, pontosan mit szeretnének, újabb közös filmjüket várhatjuk a mozikban. A Zöld zóna című thrillerben Damon tömegpusztító fegyverek után kutat Irakban, ám helyettük fondorlatos összeesküvésre bukkan.

Laboeuf = Cruise 
A színészek többnyire utálják, ha más színészekhez hasonlítják őket. De vannak kivételek. A Tőzsdecápák – A pénz nem alszik (The Wall Street – Money Never Sleeps, hazai bemutató: április 22.) főszerepét a legendás Gordon Gekko figuráját újrajátszó Michael Douglas mellett az ifjú Shia LaBoeuf kapta. És az egész forgatásból arra emlékszik a legszívesebben, amikor hasonlítgatták.
Oliver Stone  kemény rendező – nyilatkozta az alig 24 éves színész. – Talán mert vietnami veterán, határozott, és senkit sem kímél. A közös munka nagyon tanulságos volt nekem, de alaposan meg is viselt. Viszont egyszer azt mondta: „te pont azzal az energiával vágtál bele a munkába, ahogy annak idején Tom Cruise a Született július 4-én-be”. Aztán valami egész mással folytatta: de én úgy éreztem, nagy betűkkel, bekereteztetve kéne kiakasztanom ezt a szöveget valami jól látható falra. A Transformers-bemutatók idején, de azóta is, hetente kapok egy halom rajongói levelet: mégis azt hiszem, ez a legnagyobb bók, amit valaha kaptam.

Cate Blanchett egyszerre négy pasival kavar
Hajnali fél hatkor pattan ki az ágyból Cate Blachett, mert legkisebb, 22 hónapos kisfia, Ignatius ekkor kezd el ordítani. – Jobb, mint a vekker! – mondja az Oscar-díjas színésznő. A baba ellátása után Cate reggelit készít férjének, Andrew Upton drámaírónak és két nagyobb fiának, a nyolcéves Dashiellnek és az ötéves Romannek, aztán elkíséri a srácokat az utca végén található állami elemibe – vagyis úgy él, mint bármelyik háziasszony a környéken, Sydney egyik elővárosában. – A család az első, folyton a négy pasi körül sürgök-forgok – meséli a színésznő. – Nem volt mindig így. Korábban úgy választottam szerepet, hogy megnéztem, ki a rendező, ma viszont az a fontos, hogy ne ütközzön a családi programokkal.
A színésznő legutóbb hetekig távol volt a családtól, mert Ridley Scott rendező ragaszkodott ahhoz, hogy eredeti helyszíneken, azaz Dél-Walesben forgassák a Robin Hoodot. Egy sok szabadidővel rendelkező filmbarát egyébként utánaszámolt, hogy ez a harmincötödik mozi, amely a sherwoodi betyár történetét a gyöngyvászonra varázsolja. Az első még 1900-ban készült. A mostaniban Scott kedvenc színésze, Russell Crowe nyilazza a rosszakat.

Austinban már ragadoznak 
Rajongó  vagy? Légy a jó időben a jó helyen. A nyár egyik legtitkosabban kezelt, és legjobban várt filmje az egész világon a Ragadozók (Predators, hazai bemutató: július) modernizált változata – kivéve Magyarországot, ahol a világ többi részénél is kíváncsibbak a moziba járók, hiszen a sokra értékelt sorozatot Antal Nimród rendező indíthatta új útjára.
Azok, akik a jövő héten Austinban járnak, kivételes élményben részesülnek: március 12-én, a rangos SXSW-fesztivál első napján, az egyhetes eseménysorozat ünnepélyes megnyitóján a város legnagyobb mozijában, az Alamo Ritz-ben levetítenek néhány részletet az új Ragadozók-ból. A filmet a történet írója és a film producere, Robert Rodriguez és Antal Nimród kíséri el: a nézők nemcsak annak örülhetnek majd, hogy a világon elsőként látnak képsorokat a Ragadozók-ból, hanem kérdéseket is tehetnek fel az alkotóknak. A történet szerint néhány zsoldos és exfegyenc (Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Laurence Fishburne és Danny Trejo) egy távoli bolygóra utazik, hogy titokzatos megbízójuk utasításait követve végül egy kegyetlen vadászat során eljátsszák szerepüket: a csalétekét.

Sandler, Aniston meg a szépség 
A csinos nők ritkán elégednek meg a szépségükkel: Brooklyn Decker, 23 éves, 175 cm magas, ragyogó szőke fotómodell, 2006 óta minden évben legalább egyszer felkerült a Sports Illustrated címlapjára: márpedig ott megjelenni e szakma legnagyobb elismerései közé tartozik.
De Brooklyn világ életében színésznő szeretett volna lenni, és most végre valóra válik az álma. Méghozzá úgy, hogy rögtön egy garantált sikerben rugaszkodhat neki új pályájának.
A Just Go With It-nek Adam Sandler nemcsak a producere és írója, hanem főszereplője is lesz. A vígjátékban ő szeret bele az ifjú szépségbe, és a sikeres hódítás érdekében felkér egy másik nőt – akit Jennifer Aniston alakít –, hogy adja ki magát válófélben lévő feleségének.
A vígjáték forgatását az Apafej és a Ne szórakozz Zohannal! rendezője, Dennis Dugan irányítja. Nem lazsálhat, mert már ki is van jelölve az új Adam Sandler-Jennifer Aniston- Brooklyn Decker komédia bemutatójának időpontja: a 2011-es Valentin napon e film bemutatóján bújhatnak majd össze a nevetni vágyó szerelmesek.

Szétkapkodják a Vasembert a rajongók
Egy rajongó álmodni sem tudna szebbet annál, hogy hazaviheti a kedvenc filmje egy darabját. Ezt pontosan tudják a Vasember készítői, ezért több mint 220 kelléket bocsátanak árverésre az első rész relikviái közül, így kalapács alá kerül például az eredeti Vasember-maszk is, amelyet Tony Stark még a terroristák barlangjában fabrikált valahol az afgán hegyek között. A nagy eseményre a Vasember 2 bemutatása előtt, április közepén, a chicagói képregény-expón kerül sor, s aki nem tud ott lenni, online is licitálhat.

Több mint 2100 3D-s moziban támadnak a sárkányok
Egész pályás letámadásra készül a DeamWorks Animation: legújabb 3D-s filmjét, az Így neveld a sárkányodat című kalandfilmet több mint 2100 háromdimenziós moziban mutatják be egyszerre az USA-ban és Kanadában. Ez nem véletlen, a stúdió a következő Shrek-film számára készíti elő a terepet. „Mire a Shrek a vége, fuss el véle nyáron kijön, már több mint elég 3D-s mozi tudja fogadni – mondja Jeffrey Katzenberg stúdiófőnök. – 2010 a DreamWorks Animation nagy éve lesz.”
Az Így neveld a sárkányodat a magyarul is nagy sikert aratott angol meseregény animációs változata. A történet hőse egy viking kamaszfiú, Hablaty, akit hagyományosan sárkányölésre képeznek ki, ő azonban összebarátkozik egy tűzokádóval, és ezzel új korszakot nyit törzse történetében.