Az InterCom a Sony DVD-k és Blu-ray lemezek hazai forgalmazója

A legnagyobb hazai film és DVD-forgalmazó, az InterCom Zrt. választéka tovább bővül: a cég szerződést kötött a Sony Pictures DVD és Blu-ray kiadványait forgalmazó óriáscéggel, a Sony Pictures Home Entertainmenttel – mely egyebek között a Columbia és a TriStar stúdió filmjeinek mozi utáni pályáját irányítja.

Ezzel az InterCom a Twentieth Century Fox Home Entertainment, a Metro-Goldwyn-Mayer, a Dreamworks, a Paramount és a Walt Disney Studios mellé megszerezte még egy "Hollywood major" DVD-inek forgalmazási jogát – és így vitathatatlanul megerősítette piaci pozícióját mint a hazai DVD-forgalmazás legnagyobb forgalmú és legszélesebb választékát kínáló vállalata.

- Különösen nagy öröm számunkra, hogy ismét régi partnerünkkel, az InterCommal dolgozhatunk - nyilatkozta Patrick Schaaf, a Sony Pictures HE magyarországi tevékenységéért is felelős sales & marketing menedzsere. - Az InterCom tervei meggyőztek arról, hogy együttműködve leküzdhetjük a válság kedvezőtlen hatásait, és erősíthetjük piaci jelenlétünket Magyarországon. Új kereskedelmi modelleket fogunk kidolgozni, eddig nem használt csatornákat és lehetőségeket keresünk, és bízunk a közeljövőre máris betervezett kiváló filmjeink erejében.

- Számunkra is nagy öröm, hogy a Twentieth Century Fox mellett immáron a Sony Pictures stúdiót is mind moziban, mind pedig DVD-n kizárólag az InterCom képviselheti a magyar piacon, így a két forgalmazási ág együttműködésében, szinergiájában rejlő lehetőségeket jobban ki tudjuk használni, és erősíteni az adott stúdió imidzsét és termékeit – mondta Gyarmati Rita, DVD forgalmazási igazgató. - Felmérve a vásárlói igényeket, és látva az eddigi forgalmazóváltásoknál bekövetkezett rövidebb-hosszabb átmeneteket, szüneteltetett megjelenéseket, az együttműködés első heteiben azon dolgozunk, hogy az eddigi Sony katalógkönyvtár címeit az új megjelenésekkel egy időben elérhetővé tegyük a fogyasztók számára. Az InterComnak, Magyarország piacvezető film és DVD forgalmazó cégének is egy új stúdió megszerzése nagy lehetőség, kihívás és egyben felelősség is; igyekszünk a piaci igényeket a lehető legmagasabb szinten kielégíteni – tette hozzá a cég DVD forgalmazási igazgatója.

A Sony filmek DVD-n és Blu-rayen való megjelentetését az InterCom Roland Emmerich elsöprő (és elsöprő sikerű) katasztrófafilmje, a 2012 nyitja április 7-én, melyben John Cusack, Amanda Peet valamint Woody Harrelson játssza a főszerepet. A 2012-t további mozisikerek követik: terítékre kerül az év egyik legínycsiklandozóbb vígjátéka, melyért Meryl Streepet a legjobb női főszereplő Oscar-díjára jelölték, a Julie & Julia – Két nő, egy recept, majd a Zombieland című, halálosan vicces komédia, melyben ugyancsak Woody Harrelson és Jesse Eisenberg, Emma Stone és Abigail Breslin komédiázik, és jön a Derült égből fasírt, az elmúlt év egyik legviccesebb és legszerethetőbb animációs filmje.