Nyuszi ül a hegy tetején

Különleges húsvéti programokkal csalogatják a látogatókat a Normafához. A hosszúra nyúlt tél után kicsik és nagyok egyaránt nagyon várták az igazi tavaszt, az újjászületést. Most úgy tűnik, már semmi sem akadályozza meg örömünket, és végre igazi, kellemes, tavaszi időjárással érkezik meg hétvégén a Húsvét.

Budapest egyik legcsábítóbb zöldövezeti részében, a Budai hegyekben, a Normafánál is pompás kikapcsolódási lehetőségekre számíthatunk. Miután egy kiadós kirándulással bejárjuk a környék látnivalóit, a Csillag- és Harangvölgyet, a Tündérhegyet, megpihenhetünk a nemrégiben újjászületett Normakert Vendéglőben is. A békebeli hangulatú kisvendéglő kis- és nagytermében is megújult külsővel, hangulatos belső terekkel várják a látogatókat.

Áprilistól pedig egy hangulatos kerthelyiség is csalogatja a megpihenni vágyókat: Ahogy az időjárás engedi, egy szokatlan piknikezési lehetősége is adódik majd a betérőknek. A terasz egy részét nem asztalokkal rendezik be, a pincérek az étlap és az itallap helyett piknikkosarat és egy kockás takarót adnak azoknak, akiknek kedvük támad leheveredni a fűbe. A falatkák és az italok természetesen a bárpultnál beszerezhetők, így minden adott lesz egy szabadban elkölthető uzsonnához.

Húsvét hétvégén a kicsikre is gondolnak: kézműves foglalkozások, óriás játékok és arcfestés szórakoztatja a legapróbb kirándulókat, közben pedig igazi ünnepi finomságokkal kedveskedik a ház a vendégeknek. A húsvéti hidegtálon illatozik majd a kenyérben sült sonka, amelyet tormás tojáskrémmel, majonézes burgonyasalátával és mini fasírtgolyókkal szervíroznak. De ugyancsak ínycsiklandozóan hangzik az egészben sült rozmaringos báránycomb réparopogóssal, vagy a háztáji csirke rántva, sült petrezselyemmel, és vajban pirult burgonyával. A menüt püspökkenyér, zserbó, kakaós fonottkalács és mini linzer teszi teljessé, ráadásul nemcsak helyben fogyasztható, hanem kérésre szívesen be is csomagolják, így a hazaérkezés után sem marad senki éhes.

A régi és új idők, randevúk, családi hétvégék, iskolai kirándulások megunhatatlan örök helyszíne, ahol egykoron a budapesti művészek is szívesen piknikeztek, tehát felejthetetlen hangulatban várja mindazokat, akik szeretnék egy élménydús nappal teljessé tenni a küszöbön álló ünnepet.