George Gently főfelügyelőnk még mindig nem megy nyugdíjba

A sorozat mára a 6. évadához érkezett.

A BBC ONE gyártásában készült rendőrdráma azzal indult jónéhány évvel ezelőtt, hogy George Gentlynek (Martin Shaw, a brit televíziózás egyik legmegbecsültebb színésze) főfelügyelő elvállal még egy esetet (egy droghálózatba keveredett fiatal motoros gyilkossági ügyét), mielőtt nyugdíjba vonulna. Ehhez képest a sorozat mára a 6. évadához érkezett, amely 2023. február 10-től péntekenként 21 órától látható reklámmentesen az Epic Draman – és még mindig tud újat mutatni!

A lendületes alkotás tökéletes, nosztalgikus részletekben adja vissza a hatvanas éveket – a drogfogyasztás, a zabolátlan fiatalok, a korrupt rendőrség időszakát. Itt próbál helytállni George Gently nyomozó, akinek közösség iránt kötelességtudata megkérdőjelezhetetlen. Munkáját tökéletes összhangban végzi Bacchus detektívvel (Lee Ingleby), annak keménységét pedig mindketten humorral oldják. Az új évadban rájönnek, hogy a nagyon gyorsan változó világot ők teljesen másképp közelítik meg.

A 6. évad indulásakor néhány hónappal az 1969-es Durham Katedrálisban történt lövöldözés után járunk. Gently és Bacchus még mindig fizikai és mentális sebekkel küzd. Bár túlélték az esetet, sérüléseket szereztek bőven. Gently újra dolgozni kezd, és váratlanul éri a hír, miszerint az önbizalomvesztett Bacchus – aki még mindig súlyos állapotából lábadozik – saját nyugdíjazására készül. Ezúttal Gentlyn a sor, hogy maradásra bírja társát.

Milyen ügyek várhatók az új évadban?

-  Cellájában holtan találnak rá egy őrizetesre, akit egy nappal azelőtt tartóztattak le egy lebontásra ítélt nyomornegyed tiltakozójaként

-  Egy családi kemping közelében a víz partra mos egy rendőrt

-  Drogok világában kell felgöngyölíteni egy hidegháborús összeesküvést

-  Egy bányában történ gyanús haláleset pedig politikailag szétzilált közösségekhez vezet

A sorozat 6. évadának előzetese ITT tekinthető meg.