Miss Fisher és a könyvek kriptája

Kosztümös krimi és akciófilm hibridje.

Miss Fisher karakterét már jól ismerjük a nevével fémjelzett sorozatokból, de most egészestés film során élvezhetjük nyomozói képességeit. Az alkotás Marokkóban, többek között a Szahara peremén húzódó rendkívüli homokdűnéknél játszódik, valamint több jelenet Melbourne csodálatos történelmi kúriáiban készült. Újdonság, hogy Phyrne Fisher ebben a filmben igazi akcióhőst játszik: épületeken ugrál, autókkal száguld, és még fegyvere is van.

Így lett végül a Miss Fisher és a könnyek kriptája a klasszikus krimi és az akciófilm műfajának hibridje. Az alkotás 2023. március 30-án csütörtökön 21 órakor kerül premierre az Epic Drama sorozatcsatornán.

Jeruzsálem, 1929:

a csodálatos nyomozónő, Phyrne Fisher kalandos úton megszöktet egy fiatal beduin lányt, Shirin Abbast. A kishölgyet igazságtalanul zárták börtönbe, miközben gyermekkori emlékeit próbálta bizonyítani: az általa látottakat, amikor az egész faluját lemészárolták. A menekülést követően közös erővel kutatnak egy ősi kincs után, amely egy titkos, sivatag alatti kriptából tűnt el. Mindeközben osztályok, kultúrák és a gyarmati különbségek darázsfészkét kavarják fel, így Miss Fishernek immáron halálos fenyegetésekkel is szembe kell néznie, és akár a törvényeket is ki kell játszania ahhoz, hogy jóvátehesse a Shirin ellen elkövetett igazságtalanságokat.

Előzetes itt.