Fatemplom Fesztivál 2023

Három nap együttlét a Hármashatárnál.

Július 14. és 16. között rendezik meg az idei magyarföldi Fatemplom Fesztivált. Az őrségi településen szabadtéri és templomi zenés programok, világi és egyházi előadások váltják egymást. A fesztivált minden évben a templom felszentelésének évfordulója alkalmából rendezzük meg, melynek keretében ebben az esztendőben fellép többek között a Vecsei H. Miklós és a Qjúb, a Muzsikás és Berecz István, Lackfi János, a Kaláka, Rátóti Zoltán, a Sziámi AndFriends, Lovasi András, a Laposa Julcsi Band, valamint az Eucharist és Mező Misi.

A Fatemplom Fesztivál célja, minőségi világzenei, népzenei és könnyűzenei produkciókat, valamint komolyabb, szakrális előadásokat nyújtani a Hármashatár térségében lakó, vagy kiránduló közönségnek. A népszerűbb produkciókat is magas zenei színvonalat képviselő, hiteles előadók mutatják be. A hely adta légkört és hangulatot megőrizve állítják össze a szervezők a programot, és vasárnap pedig hagyományosan egy ökumenikus istentisztelet zárja a fesztivált, amin a különböző egyházak képviselői mellett a fesztiválon fellépő művészek is szolgálnak. Magyarföld Zala és Vas-megye határán a hármas határ közelében helyezkedik el. Kevés lélekszámú település, elrejtőzve a Zalai dombság és az Alpokalja találkozásánál.

A kis faluban Rátóti Zoltán volt a polgármester, aki közösségi összefogás segítségével először egy haranglábat, kultúr-pajtát, majd később egy fatemplomot is épített.  Templomot 2011-ben ökumenikus szertartással szentelték fel. Az épület azóta már a terület jelképévé vált, és nem csak a lelkileg elmélyülni vágyók keresik fel, hanem a környék nevezetes turista látványossága is lett. Itt rendezik meg minden évben a Fatemplom Fesztivált, melynek szintén Rátóti Zoltán volt a megálmodója.

A fesztivál házigazdái: Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel.

2023. július 14.-16. – Magyarföld

További információ itt.