„Zsámbék az egyetlen lehetőség, hogy ezt a formációt valaki megnézze”

Múzsasirató Grecsó Krisztiánnal és Szabó Balázzsal a Zsámbéki Nyári Színházban.

Egy író és egy zenész, egy végtelen barátság, dialógusok, próza és vers és a húrokból áradó zene. Grecsó Krisztián felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas - avagy szerepcserés a játék, de ettől (is) jó. Az előadást a két művész nagyon ritkán játssza, mindig külön próbákkal készülnek ezekre a különleges, számunkra is ünnepi alkalmakra. A közönség idén nyáron egyetlen lehetőségént a Zsámbéki Nyári Színházban találkozhat a produkcióval július 30-án a Zichy-kastély szabadtéri színpadán.

Grecsó Krisztián így vall a Múzsasirató létrejöttéről:

„Egyszer egy nehéz estén, bő tíz éve felrázott engem ez az ember. Véletlenül együtt meséltünk egy színpadon. Úgy, hogy semmit sem tudtunk a másikról. Akkoriban kerestem társdíjast magam mellé az Aegon-díjra. Az az este olyan mélyre ment, olyan jól esett, hogy rögtön tudtam, ő lesz a társdíjas.”

„Ez az előadás mindkettőnk életében ünnep, nagyon-nagyon-nagyon ritkán játsszuk. Így most Zsámbék lesz az egyetlen lehetőség, hogy ezt a formációt valaki megnézze. Idén már biztosan nem lesz többet színpadon.”

A szövegek és dalok az idővel és előadásról-előadásra változnak, így nincs két ugyanolyan Múzsasirató. Közben alakulnak közös dalok is, amik szintén újraérnek, eltűnnek vagy újraszületnek. A szövegek között pedig visszaköszön Pilinszky, Babits és Nagy László Grecsó Krisztián tollából és hangján. Végtelen odafigyelés, egymásra hangolódás, feltétlen tisztelet és figyelem kell ehhez a produkcióhoz, amelyet a közönség ugyanúgy magával visz majd az előadást követően, mint a verseket és dalokat.

2023. július 30. 20:00 Zichy-Kastély

Múzsasirató

Grecsó Krisztián és Szabó Balázs közös estje

A Múzsasiratóról bővebben és jegyek a Zsámbéki Nyári Színház weboldalán itt.