„65 – 25 – 50”

Tripla jubileumot ünnepel az Ossian!

2023. szeptember 9-én ‘65 - 25 - 50’ címmel ad koncertet az Ossian a Barba Negrában. A rendezvény apropóját egy tripla jubileum adja, hiszen az est folyamán Paksi Endre 65. születésnapját, Rubcsics Richárd gitáros és Erdélyi Krisztián basszusgitáros 50. születésnapját, valamint az idén immáron negyedszázados Paksi - Rubcsics korszakot is ünnepeljük.

A zenekar ezt megelőzően egy új számmal, és a hozzá készített videoklippel jelentkezik. A Továbblépni című szerzemény a 2024-ben megjelenő új Ossian albumon is szerepel majd!

A dal klipje szeptember 2., szombat reggel 9 órától tekinthető meg, az előzetes ezen a linken érhető el.

Paksi Endre a dal megszületéséről:

“Két és fél év után új dallal és videoklippel jelentkezünk, amely a jövő év elején megjelenő új albumunk egyik első elkészült száma. A klipet Nagy Viktor és stábja, a Mihaszna Film készítette, és egy remek kis sztorit raktak össze. A főszereplő biciklis futár srác, akit Zielinski Krisztián alakít - aki egyébként szintén nagy ossianos -, az utakat járva szembesül a  legkülönfélébb helyzetű emberekkel, akik közül gyakran pont azok viselkednek a legkicsinyesebben, akiknek a legtöbbet adott az Élet. A kis történet tanulsága az, hogy nem érdemes elszállni, mert néha pont azoktól kaphatsz segítséget és Emberséget, akiknél többre tartod magadat. Nagy örömünkre ismét velünk volt a Trüffel Vonós Quartet, akik a ‘Gyönyörű Bolond’-ban már szerepeltek velünk, és most egy lendületes dalban is odatették magukat. Mi is és ők is nagyon élvezték a közös munkát!!! A dalt a szeptember 9-én a Barba Negrában már játszani fogjuk!!!”

Júniusban, 50. születésnapjához időzítve jelent meg Rubcsics Richárd szólólemeze. A 12 tételes albumon a gitáros darabok mellett meglepetés tételek is helyet kaptak, a korongra ugyanis nem csak instrumentális számok kerültek, hanem olyan dalok is, amelyeknél Ricsi áll a mikrofon mögött. A lemezen Kodolányi Imola hangját is hallhatjuk, de a zenész- és szerzőtárs Paksi Endre is vendég egy dal és egy dalszöveg erejéig. Az Énséges idők digipak tokos CD egy 32 oldalas - az Ossian tagjaival, valamint Hartmann Kristóffal, a H-Music igazgatójával készült interjút, illetve egy lemezajánlót, és két posztert is tartalmazó - tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. (Az Énséges idők album az online felületeken: https://songwhip.com/rubcsicsrichard/%C3%A9ns%C3%A9ges-id%C5%91k)

Az Ossian a fővárosi ünnepi koncert után őszi turnéra indul, az alábbi helyszíneken lehet majd találkozni a zenekarral:

10.06-07. Miskolc / Ady Endre Művelődési Ház

10.13. Pásztó / Művelődési Ház

10.21. Törökszentmiklós / Művelődési Ház

10.22. Szombathely / Aréna Savaria

11.04. Békéscsaba / Csabagyöngye Kulturális Központ

11.11. Solt / Sportcsarnok

11.25. Pécs / Expo Center

12.09. Debrecen / Lovarda

12.15. Szeged / IH

12.29. Tatabánya / Sportcsarnok

2023.szeptember 9. Budapest - Barba Negra

Jegyek itt,    facebook itt.