Éjszakázz a varieték hangulatában a Zsolnay Negyedben!

Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások éjfélig!

Az éjjeli illúziók misztikus világába kalandozhatunk szeptember 16-án, a Zsolnay Negyed Éjszakáján. Rendhagyó éjszakai tárlatvezetéseken tárulnak fel a Zsolnay Negyed kevésbé ismert titkai. A vezetett séták során bejárható az Illúzió vs Valóság című kiállítás, a Negyed összes tárlata, a Látványmanufaktúra, a Zsolnay Mauzóleum, valamint megismerhető Zsolnay Miklós kalandos életútja. Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában címmel korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatókat a 19. századi mindennapokba, a Zsolnay család és Pécs életébe. Zsolnay kemence túrát tart Kehidai László, amely során a résztvevők beléphetnek a máskor nem látogatható kemence-térbe is.

Hajnal Máté, aki a dán királynő bűvészétől, Joachim Solbergtől tanult, és már New York közönségét is elvarázsolta, most a Zsolnay Negyedben mutatja be szórakoztató varieté műsorát, ahol a bűvészet és az akrobatika is szerepet kap. Az előadás belépőjeggyel tekinthető meg, amit felmutatva az első 40 látogató ajándék koktélt kap.

Ingyenes programokból sem lesz hiány! Tüzes show-t tart a Firebirds, az illúziók témájáról slammelnek a Sopianae Slampoetry Klub tagjai, lesz éjszakai távcsöves égboltmegfigyelés és filmvetítés is. A kertben minikoncertet ad a Trió Enigma, a Pécsi Vonósok, a Swing Ladies és a Bohemian Brass Band. Kehidai László előadást tart a Zsolnay Negyed egykori gyárkéményeiről, és kevéssé ismert történeteket oszt meg a Zsolnay Gyár működéséről.

A gyerekprogramok között szerepel többek között UV-fényben varázsvilággá váló játszótér, éjszakai szabadtéri szabadulójáték, bábszínház, kerámia élményfestés és Mars-küldetés robotokkal. Becsapható érzékeink: káprázat vagy agyrém? címmel kalandjátékon vehetnek részt, de lesz rendhagyó matekóra, meseelőadás és látványos kísérletek is.

Az éjszaka során a tudomány és a játékok szerelmeseit várja a VR Univerzum, a Planetárium és a Labor Interaktív Varázstér is.

Az éjszakai jegy 18-24 óra között, összesen 9 helyszínre érvényes.

Részletek itt.