Paul Anka koncert a "kavicsban"

Paul Anka, aki a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb művészeinek listáján második alkalommal látogatott el a Sportarénába.

Olvastam, hogy előző évben felejthetetlen élményben részesítette rajongóit. Az utóbbi időben szinte nem múlt el nap, hogy ne hallgattam volna zenéjét. Vajon milyen lehet találkozni egy olyan énekessel, aki már akkor sztár volt amikor én még meg sem születtem. Nemsokára tölti be a 69. életévét, akár a nagypapám is lehetne. Én először Paul Ankáról egy régi Dolly Roll számban hallottam, amelynek címe Modern románc, csak később ismertem meg számait,amik már első hallásra kedvesek voltak számomra. (You Are My Destiny, Lonely Boy, Put Your Head on My Shoulder)

16 évesen jelent meg első nagylemeze, amelynek címadó dala a mindenki által ismert Diana rögtön sláger lett. 124 nagylemezt adott ki, számai sokszor vezették a slágerlistákat. A tinilányok bálványa volt. Híres pályatársainak is írt dalokat például Frank Sinatra My Way című dalát, Tom Jones She's A Lady-jét, írt dalt Buddy Hollynak, Michael Jackon utolsó slágerét, a This Is It-et a sztárral közösen készítették.

Nagy várakozással indultam a koncertre. Vajon milyen lehet találkozni az élő legendával. Este 8 órakor ültünk a nézőtéren, a zenekar játszotta a jól ismert számokat és vártuk mikor jelenik meg a színpadon Paul Anka. Meglepő módon nem a zenészek között, hanem egész hátul a közönség soraiban pillanthattuk meg és énekelte a legismertebb számát a Dianát és a közelében lévőkkel kezet fogott, énekeltette őket a nagyon szerencsések kicsit táncolhattak is vele. Fokozatosan haladt a színpad felé és felénk is. De közben irányt változtatott és nekünk nem sikerült kezet fogni vele. Egy kicsit elkeseredtem, gondoltam - na ebből kimaradtunk. Hihetetlen volt, hogy egy ekkora sztár csak úgy sétálgat a közönség soraiban. A színpadra érve egy hölgy szaladt utána és egy hatalmas virágcsokrot nyújtott át neki. Gondoltam hozhattunk volna mi is egy pusziért.

Ezután jöttek egymásután a jól ismert számai közben barátias hangnemben beszélgetett a közönséggel kivetítő segítségével megismerhettük pályájának fontosabb állomásait, családját, lányait unokáit. Hangja ugyanolyan csodálatosan csengett, mint régi lemezein, mozdulatai is ugyanazok voltak mint az egykori felvételeken csak évei száma nőtt.
Kisugárzása fiatalokat megszégyenítő erejű,folyamatosan mozgatta a közönséget bevonta a buliba a hangulat csak egyre fokozódott és ekkor Paul Anka ismét kijött a rajongói közé. Mellettünk egy középkorú pár táncolt odajött hozzájuk és nekik énekelt, Körülötte tolongtak az emberek én is. Végre én is odanyújthattam a kezemet neki, amit ő barátságosan megszorított, ezen felbuzdulva adtam neki egy puszit is amit" Ő "egy kedves mosollyal viszonzott. Leírhatatlan boldogság töltött el,Közben a többiek is hasonlóan cselekedtek. Szinte hihetetlen, hogy egy élő legenda itt volt köztünk, leült sorainkba, énekelt velünk, megérinthettük, s közben mindenki énekelt, tapsolt és táncolt.
Megemlékezett már eltávozott barátairól is hangfelvételek bejátszásával duettet énekelt Sammy Davis Jr-ral, Frank Sinatrával és elénekelte Michael Jackson legutolsó számát.
A koncert végén autogramot osztogatott rajongóinak a színpad szélén, úgy mint régen a 60-as években.

A közönség soraiban szinte minden korosztály képviseltette magát, még a nagyon fiatalok is. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. Erre a koncertre sokáig szép" emlékképekkel "emlékezünk vissza.

Itt járt köztünk a nagy művész "akinek a fogsora ugyanúgy fénylik, mint csillaga a könnyűzene egén".