Gyilkossági nyomozás az Édenkertben

Grantchester 5. évad.

Új kapcsolatokat, elmélyülő történeteket, váratlanul felszínre kerülő titkokat és persze rengeteg friss ügyet tartogat a Grantchester 5. évada. Az új részeket végigkíséri az Édenkert metaforája és a mondás, miszerint az ördög sosem alszik – még az idillinek látszó Grantchesterben sem! Az új évad október 19-étől csütörtökönként 21 órakor kerül képernyőre az Epic Drama sorozatcsatornán.

A szereplőgárdához Ellie Harding (Lauren Carse) csatlakozik az ambiciózus újságírónő szerepében, aki gyakran felbosszanthatja Will tiszteletest és Geordie főnyomozót, ugyanakkor a fiatal plébánost érzelmileg sem hagyja teljesen hidegen.

1957-ben Harold Macmillan brit miniszterelnök ezt mondta: „Még soha nem volt ilyen jó dolgunk" – és Grantchesterben ezt sokan így is érezték. Will Davenport (Tom Brittney) belerázódott falusi lelkészi hivatásába, és prédikációit már teli templomban tartotta, amikor meglátogatta őt legjobb barátja, Geordie Keating (Robson Green) főnyomozó. Geordie végre elfogadta felesége, Cathy (Kacey Ainsworth) munkájával járó elkötelezettségeit, és olyan, mintha egész Grantchester visszatért volna az idilli Paradicsom állapotába. Közkedvelt lelkészünk is azt sugallja, hogy mindenki megtalálhatja a saját Édenkertjét a munkájában és az élethez való pozitív hozzáállásában. Geordie viszont tudja, hogy az ördög sosem alszik, és minden Édenkertben vannak kígyók...

Az új évad előzetese itt tekinthető meg.