Virtuózok V4+: Pénteken következik a magyar elődöntő!

Péntekenként ismét látható a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató a Dunán, 20:45-től.

Ezen a héten megtudhatják a nézők, ki az a tíz magyar fiatal, akik a nemzetközi döntőbe jutásért mérkőznek meg egymással. Az idei magyar válogató online kiválasztással zajlott, így máris az elődöntő következik, amelyet a Gödöllői Királyi Kastélyban vettek fel. Tíz csodálatos kis művészt ismerhetnek meg a nézők ebben az adásban. Van köztük nagy visszatérő is, de új felfedezettek is. Az első Virtuózok évadok hangulatát idéző elődöntőnek Miklósa Erika és Bősze Ádám a műsorvezetői, a zsűriben pedig Batta András, Keller András, Miklósa Erika, Balázs János és Káel Norbert foglalnak helyet.

A 2023-ban Prima-díjas Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor idén ünnepli majd fennállása tizedik évfordulóját, amelyre Peller Mariann producer minden eddiginél érdekesebb, élménydúsabb, ugyanakkor szakmailag is a legmagasabb színvonalú adásokkal készül.

Január 7-én nagyszabású Virtuózok újévi gálakoncertnek adott otthont a Liszt Ferenc Zeneakadémia. A teltházas, nagy sikerű koncerten a műsor elmúlt évadainak legkiválóbb tehetségei léphettek fel a Concerto Budapest szimfonikus zenekarral, Keller András vezényletével. Többek közt Abouzahra Mariam hegedűművész, Balázs-Piri Soma és Boros Misi zongoraművészek, valamint Lugosi Ali klarinétművész káprázatták el a lelkes közönséget, emellett bemutatkoztak a Balogh-testvérek, a 10 éves Máté és 11 éves Ádám kiváló zongorajátékával lopta magát a nézők szívébe. Ők is láthatóak lesznek a Duna televízíóban január 12-én péntek este.

Átadták az est során a Virtuózokban 2015 óta évente díjazott Legjobb Zenetanár Díjat. Az elismerést jelentő üvegdíjat a műsor főtámogatója, az MVM Group vezérigazgatója, Mátrai Károly adta át Dora Schwarzberg hegedűprofesszornak.

Idén több meglepetést és újítást is tartogat majd a 2023-as Virtuózok formátum, amelyet december 29-től öt héten át sugároz a Duna TV péntek esténként. A műsor elődöntőjét január 12-én, a kétrészes nemzetközi döntőt pedig január 19-én és 26-án láthatja a közönség.

A Virtuózok felfedezettjei legközelebb március 1-én adnak koncertet a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretével.