A Falu - Szabad-e locsolni?

Hangolódás a húsvéti ünnepre a Fitos Dezső Társulattal a Nemzeti Táncszínházban.

Magyarország legfiatalabb hivatásos táncegyüttese, a Fitos Dezső Társulat autentikus táncszínházi előadásában megmutatkoznak az 1900-as évek szokásai, dalai, muzsikája, táncai, a magyar virtus.

Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás-gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot. A parasztságunk vallásos gyakorlatában az ünnepek és a hagyományok is eggyé kovácsolták a közösséget. Az előadás ezt a régről jövő tudást szeretné közvetíteni az ő segítségükkel, táncban, muzsikában és énekben mindezt megmutatva.

A társulat hisz a néptánc kortárs megmutatkozásában, abban, hogy a néptánc erejével, természetességével megszólítja a ma emberét, alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni. A műfaj szerelmeseinek épp úgy felemelő és ünnepre hangoló élmény, mint annak, aki nem látott még hasonlót, ráadásul minden korosztálynak ajánlott.

A Falu - Szabad-e locsolni?

2024. március 27. szerda 19 óra

Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas és Fitos Dezső Népművészet Ifjú Mestere és Harangozó Gyula-díjas, Érdemes  Művész

Táncolják:

Alzetta Alexa, Balogh Boldizsár, Bíró Éva, Fafka Júlia, Gellén Péter, Gera Zoltán, Guti Hajnalka, Hanekám Luca, Mészáros Kinga, Molnár Bálint, Nagy Dorottya, Németh Eszter, Östör Ákos, Pásztor Zalán, Tóth Soma

Muzsikál: Pálházi Bence Bandája

Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás és Mihó Attila

Felvételről közreműködik: Dresch Mihály és Ferenczi György

Viseletszakértő: Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas

Közreműködik a Szentendre Táncegyüttes.

Honlap itt,   Facebook itt.

A társulat székhelye a Fonó Budai Zeneház: 1116 Budapest, Sztregova utca 3.