Kis esti rozé

Vitis tokaiensis, avagy nemes borok kostolója a Jókai Anna Szalonban.

Szabó Zoltán Attila, a Legendák nyomában színházi estek elismert művészeti vezetője, a Tabán a világ közepe és a K.Ö.R. című bestsellerek szerzője, a Talány Akusztik zenekar társalapítója (Zöld Csaba mellett), két éve rendszeres fellépője és moderátora Jókai Anna Szalon rangos programjainak, a Tabán-sztoriknak és a Kis esti rozénak.

Utóbbi előadássorozat lényegét a Port.hu így foglalja össze: „ezek az előadások találkozási (metszési) pontok a kultúra, az irodalom, a képzőművészet, a borkultúra és egy városrész, a Tabán, valamint a Viziváros kultúrája, tradíciója között. Nagyszerű borokat, hiteles borászokat mutatnak be újra és újra a Jókai Anna Szalonban. Bock, Ostoros, Mészáros, Dúzsi, Szentpéteri – hogy csak néhány emlékezetes este főszereplőjét említsük”.

Március 14-én (18:30-kor) Vitis tokaiensis, avagy gondolatok, kőzetek, nemes borok Erdőbényéről alcímmel ellátott programról a Jókai Anna Szalon előzetesen közzétett ajánlójában ez olvasható: „A hegyaljai Erdőbényén került elő a miocén kori ősszőlő levelének lenyomata. A Kis esti rozé előadássorozat március 14-i programja tehát egyszerre képzeletbeli időutazás, történelmi túra, egyszerre Illés János, borász, kohómérnök, geológus életútjának egyfajta összegzése talk show formában, a tokaji borvidék mértani középpontjának borkóstolóval és versekkel történő felidézése.”

(Fotó Diósi Imre - Petőcz András és Szabó Zoltán Attila irodalmi eszmecseréje)

Kis esti rozé

Szabó Zoltán Attila, író vendége Illés János, az erdőbényei Illés Pince alapítója.

Jókai Anna Szalon

Budapest, Iskola u. 28.