2011-ben újra lesz Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2011. augusztus 12 – 19. között második alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Az első rendezvény 2010. augusztusában a vártnál is nagyobb tömegeket vonzott, hiszen több, mint 13.000 látogatója volt a teltházas koncerteknek. 2011-ben ismét nemzetközi és hazai komolyzenei nagyságok lépnek színpadra.

A 2011-es eseményen is a világ legnépszerűbb és legnagyobb zeneművészei lépnek fel és merőben új oldalukról mutatkoznak meg. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régizenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is bemutatásra kerülnek.

A fesztivál néhány fellépő művésze:
Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexander Longquich, Alexei Ogrintchouk, Lendvai József, Keller András, Colin Currie

A rendezvény fő helyszínéül a Szivárvány Zeneház szolgál majd, amely épület átlagban 550 férőhellyel rendelkezik. A 2010-es rendezvény tapasztalatai alapján a szervezők abban bíznak, hogy az augusztus 12-19. közötti időszakban ismét teltházas koncertek lesznek, hasonlóan a korábbiakhoz, napi két komolyzenei eseménnyel.