Ashton Kutcher végre a saját korosztályával csajozik - Csak szexre kellesz

A film címe most kivételesen elég sok mindent elárul. A csak szexre kellesz nem másról szól mint egy olyan kapcsolatról, amely pusztán csak a testiségen alapul. De vajon ki adja be előbb a derekát és nem bírja tovább érzelem nélkül a fiú vagy a lány?

Amikor a 14 éves Emma Kurtzman (Natalie Portman) a cserkésztáborban visszautasította Adam Franklin (Ashton Kutcher) kamaszosan ügyetlen közeledését, még egyiküknek sem volt fogalma arról, mi fán terem a valódi szex. Évekkel később azonban már pont az ellenkezője igaz, amikor Emma és Adam sokadszor is összefutnak, és végül az ágyban kötnek ki.
Mivel Emma kiütést kap a hagyományos párkapcsolattól, és Adam is elhatárolódik az emberek közötti viszony e kitüntetett formájától a fiatalok úgy döntenek, nem merülnek el a kiszámíthatatlan érzelmek mocsarában, hanem olyan jó haverok lesznek, akik időnként nagyokat kufircolnak. Semmi hiszti, az ágyban a határ a csillagos ég, orgazmushegyek. Nincsenek kötelmek, hazugságok, sem érzelmes összebújás, közös reggeli, hanyagolják a szmájlikat, a testrészek sem kapnak becenevet – egyszóval: Csak szexre kellesz!

Natalie Portman amikor először értesült a Csak szexre kellesz ötletéről, azonnal érdeklődni kezdett iránta. Ez lehetővé tette Elizabeth Meriwether forgatókönyvíró számára, hogy a sztori fejlesztése során eleve a színésznőre szabja Emma karakterét. Natalie-ra ugyanis kimondottan illik a kis rezidens orvos szerep, aki nem engedi érzelmileg túl közel magához a férfiakat. A másik oldalon Ashton Kutcher annak ellenére hogy az utóbbi években elég sok kilót felszedett magára még mindig hozza a megszokott csajozós szerepét. A filmben még ezen kívül feltűnik a már rég óta nem látott Tony- és Oscar®-díjas Kevin Kline, aki Adam Franklin apját játssza. A hatalmas egójú, egykor szebb napokat látott tévékomikus szerepében nem szülőként, inkább haverként közeledik csemetéjéhez. Ráadásul mindig lenyúlja Adam aktuális ex-barátnőjét.

Ezúttal egy jó kis vígjátékra ülhetünk be a moziba, ahol a szereplők kivételesen jól lettek kiválasztva, ráadásul a film rendezője Ivan Reitman se most készítette első vígjátékát (Szellemirtók, Dave, Hat nap hét éjszaka, Ikrek). Bár a film vége kiszámítható mégis az oda vezető út teli van izgalmakkal és legfőképpen nevetéssel.

8/10 pont

Csak szexre kellesz (No Strings Attached) - amerikai romantikus vígjáték, 108 perc, 2011
Rendezte: Ivan Reitman
Szereplők: Natalie Portman (Emma Franklin), Ashton Kutcher (Adam Kurtzman), Lake Bell (Lucy), Kevin Kline (Alvin)