Hírek a Magyar Nemzeti Galériából

Már több mint 70 ezer látogatója volt Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának. A látogatók közül több ezren nem csupán a Trilógiát nézték meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításaira, valamint másik időszaki tárlatára is kíváncsiak voltak.

2011. február 25. 13:35 - Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt ©Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt

Az elmúlt három hónapban már több mint 70 ezren tekintették meg Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját a Magyar Nemzeti Galériában. A látogatók közel egyharmada tárlatvezetéssel egybekötve nézte meg a kiállítást. A Galéria szakavatott munkatársai mintegy 200 alkalommal kalauzolták el az érdeklődőket a kiállított műalkotások között, ami átlagosan napi 3 tárlatvezetést jelent.

Több ezren nem csupán a Trilógiát nézték meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításaira, valamint másik időszaki tárlatára, a XIX. Nemzet és művészet. Kép és önkép című, a XIX. század képzőművészetét átfogóan bemutató kiállítására is kíváncsiak voltak.

2011 áprilisában megkezdődik a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításainak felújítása, újjárendezése. Ennek a folyamatnak az első lépése a Munkácsy Mihály és Paál László művészetét bemutató teremsor átalakítása, ezért ez a kiállítási rész 2011. március 20-tól nem lesz látogatható. A kiállítás megújult formájában előreláthatólag 2011 októberétől nyílik meg a közönség előtt.