Magánélet, a Corvina Kiadó új sorozata

A Corvina Kiadó egy népszerű ismeretterjesztő sorozattal jelent meg, a sorozat címe „Magánélet” – s elkalauzol egy-egy kötet Mátyás udvarába, a fáraók korába, a Napkirály idejébe... - 12 kötet, amely kéthetente jelenik meg az újságárusoknál.

2011. február 28. 16:50 - Magánélet ©Magánélet

A sorozatot első kötete 2011. február 25-én jelent meg „Magánélet Mátyás király korában" címmel.

A sorozat többi kötetei és a megjelenésük időpontja:

  • Magánélet Napóleon korában - március 4.
  • Magánélet Kádár János korában - március 18.
  • Magánélet a fáraók korában - április 1.
  • Magánélet Horthy Miklós korában - április 15.
  • Magánélet a görög aranykorban - április 29.
  • Magánélet a római császárok korában - május 13.
  • Magánélet Széchenyi István korában- május 27.
  • Magánélet a Napkirály korában - június 10.
  • Magánélet a Habsburgok korában - június 24.
  • Magánélet a kínai császárok korában - július 8.
  • Magánélet Buffalo Bill korában - július 22.

Kúnos László, a kiadó igazgatója azzal indokolta az aránylag vékony (kb. 80 lapos) könyvek egyenkénti, de sorozatban való megjelenését, hogy így az is meg tud venni egy „fejezetet”, aki az egész könyvet nem tudná megvásárolni – de aki meg az egész sorozatra kíváncsi, van lehetősége annak megvételére is, hiszen a könyvek, a sorozat megrendelhető. Ki-ki érdeklődése és anyagi helyzete szerint válogathat a korokban, témákban az önálló könyvek által. A mostani sorozat a Corvina Kiadó az 5 éve indított Hétköznapi élet c. sorozatához kapcsolódik, és ezt követni fogja Társasélet című sorozat.

A nagy történések mellett mindig ott van a magánélet - a híres emberek és a névtelen emberek élete, amelyen keresztül a múlt sokkal érzékletesebben megmutatkozik. Sokunkat érdekel, hogy éltek, laktak, házasodtak, mit ettek, viseltek stb. az elmúlt korok emberei. Ezekbe nyerünk bepillantást a sorozat kötetei által.

A könyvbemutatón 24 kérdésből álló fejtörőre invitálták a résztvevőket. A kérdéseknél csak a válaszok voltak érdekesebbek, hiszen például nem sokan gondolták, hogy az ókori Egyiptomban az akáciafa mézgáját használták fogamzásgátlóként. Maradva az első kötetnél, az is sokaknak meglepetést okozott, hogy a hordókat abban az időben nem vasabronccsal, hanem kötéllel fogták össze – ami miatt aztán levegős lett a bor és megsavanyodott igen hamar. Ilyen „mindennapi” érdekességekkel vannak tele a könyvek, s ezek – no meg a könyvek képei hozzák közelebb a kort.

A február 25-én megjelent első kötet címe Magánélet Mátyás király korában, szerzője E. Kovács Péter. A könyv fejezet-címei: Születés, házasság, gyermek, Tanulás és művelődés, Ünnepek és hétköznapok, Eszem-iszom, dínomdánom, és Otthon, édes otthon, Időrendi áttekintés.

Magánélet Mátyás király korában
Corvina Kiadó
ISBN 978 963 13 5967 1

Az első kötet ára 690 Ft
A többi kötet ára 1690 Ft /db

Megjelenés: Kéthetente az újságárusoknál

Akinek felkeltette az érdeklődését a sorozat – keresse az újságárusoknál vagy a Corvina Kiadó bevezetőben említett honlapján – VAGY nézze a cseppek.hu-t, ahol rövidesen megjelenik egy kis játék, amelyen a „Magánélet Mátyás király korában” című könyvet lehet nyerni!